28
Joi, Mar
19 New Articles

Categorii Articole

Grid List

CAA - Protejați contoarele împotriva înghețului!

Visit Turda

Înscrieri la baschet!

Dave-Wedding Studio

Alin Pop Photography

Înscrieri la BOX

box turda bordi

Video CAA

ȘI ALTELE

Grid List

Turdaleaks
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Am promis dezvăluiri din mecanismul politic al PNL Turda, unul care, de-a lungul timpului s-a dovedit complet totalitar și nestatutar. În perioada de peste 18 ani în care subsemnatul a activat ca ziarist la Turda, nu îmi amintesc să fi existat alegeri perfect democratice în cadrul acestui partid. Lucrurile s-au înrăutățit p penetrarea partidului istoric de „portocalii” care fugeau ca șobolanii la sosirea furtunii. La Turda, PD-L a îngenuncheat rapid partea liberală originară, la fel ca la Cluj. Excepția s-a numit PNL Câmpia Turzii unde, alegerea lui Dorin Lojigan ca primar a consolidat poziția acestuia de lider al organizației.

După ce votanții din Turda i-au refuzat lui Tudor Ștefănie atât un nou mandat de primar cât și un prim mandat de parlamentar (care să-i asigure o imunitate în fața multor plângeri penale care, spun dușmanii săi, sunt ținute în sertarele DNA Cluj dar care i-ar fi permis o ieșire la pensie cu o sumă lunară consistentă), era de așteptat ca „lupii tineri” din PNL să reușească să scuture despotismul evident al fostului primar, cel care a făcut și a desfăcut, timp de 12 ani, influențând viața socială și economică a turdenilor în cel mai înalt grad. O perioadă a avut multe reușite, menite să-i atragă votul turdenilor pentru un nou mandat.

Ei bine, din păcate, se pare că Grupul Consilierilor din Partidul Național Liberal nu este mai mult decât o simplă entitate neasumată niciodată public de toți consilierii aleși pe lista acestui partid, dar nici dezavuată, cei drept. Așa cum PD-L s-a ascuns printre peneliști, așa acest grup se dovedește a fi nimic altceva decât o nouă găselniță a lui Ștefănie sau a altcuiva. Mizăm însă pe Ștefănie care pare că, deși cu credibilitatea și imaginea politică la pământ, își ține filiala în frâu, cu sprijinul dintotdeauna a europarlamentarului Daniel Buda. Facem astfel legătura cu documentul dezvăluit de Liviu Alexa (pe care îl puteți viziona aici: http://www.ziardecluj.ro/domnule-domozina-am-dori-sa-ii-aratati-domnului-buda-asta) care stipulează, negru pe alb, că în Unitățile Administrativ Teritoriale care nu au un scor electoral, la alegerile parlamentare, cel puțin egal cu cel obținut de PNL pe județ, consilierii locali și județeni se sancționează cu retragerea sprijinului politic și excluderea, conform statutului PNL. Așadar membrii Grupului Consilierilor Locali din Partidul Național Liberal Turda, sunt la mâna lui Buda, putând fi aruncați oricând, ca o măsea stricată, sau mai multe. Ceea ce îl face pe Ștefănie, un apropiat al președintelui PNL Cluj, Daniel Buda, așa cum toată lumea știe, să poată, încă, să-ți țină aleșii locali în frâu. Iar când ții pe cineva în frâu, îi pui și zăbală.

„Zăbala”, de această dată este sub forma unui document căzut din mana unui consilier local PNL, membru al amintitului grup. Documentul a fost rătăcit după ședința din 20 decembrie 2012, când consilierii liberali nu au lipsit de la întrunirea de la Cantina Primăriei Turda din 20 decembrie, unde, trebuie să precizăm, nu au sărbătorit Ignatul. Mai scapă ei câte o ședință, probabil tot obligați de fostul Împărat, dar niciodată o sindrofie.

Autenticitatea documentului, deși nesemnat, este dată de modul în care a fost uitat de unul dintre liberalii din Consiliul local, momentul fiind filmat. Respectivul document este desfășurătorul ședinței de Consiliu local din 20 decembrie, „Analiza proiecte și mod de votare”, în care se arată la fiecare punct de pe ordinea de zi cum trebuie să voteze consilierii liberali. Deci se dovedește că nu există libertate de opinie în acest partid, departe de a fi unul democratic, ci totul este impus de cineva. Adică Felezeu, Cordiș, Rigman, Riter și Cojocaru, nu își exprimă opțiunea prin vot ci opțiunea partidului sau, mă rog, a „boss”-ului acestei filiale de partid. Nu speculez cine a decis modul în care se votează la fiecare punct, ba chiar admir disciplina de partid din PNL Turda, impusă, sunt sigur, cu „duhul blândeții”, însă poate că mai mult respect de sine și bărbăție ar fi de preferat unui comportament servil față de cineva din partid. Sunt mari șanse ca Ștefănie să fie cel care le spune cum să voteze, dacă ne luăm după comentariul de la punctul 2.2, unde sintagma „lucrurile sunt făcute” nu poate aparține decât unuia care știe cum se fac „lucrurile”. Ori, după 12 ani de ocupare a funcției de ordonator de credite, adică de administrare a bugetului local din Turda, considerăm că Tudor Ștefănie este cel care știe cum se fac lucrurile, așa cum a constatat, deja în două rânduri, Curtea de Conturi.

Trebuie să subliniem că aleșii locali din PNL s-au comportat exact cum li se cere în documentul pe care noi îl publicăm în exclusivitate alăturat, lucru ce poate fi verificat urmărind înregistrarea ședinței Consiliului Local Turda din 20 decembrie 2016. Sperăm să nu existe niciun fel de repercusiuni asupra celui care a pierdut acest desfășurător, din partea partidului care a pierdut tot ce era de pierdut în acest an 2016 și care nu pare să-și dea, încă, seama, care sunt cauzele acestor eșecuri. În niciun caz nu consilierii locali PNL sunt vinovații. Ei au făcut tot ce li s-a cerut, inclusiv să posteze lucruri mizerabile și neadevărate pe conturile de Facebook ale unora dintre ei.

Nici măcar nu cerem Grupului Consilierilor din P.N.L. Turda să dea explicații vizavi de acest document pierdut, e treaba lor cum își gestionează activitatea în partid, însă dacă nu s-ar mai da drept cine nu sunt, poate ar avea de câștigat.

Ca urmare, domnilor consilieri liberali, încercați să vă luați frâiele în propriile mâini, „prin voi înșine”, și să salvați filiala acestui partid istoric de la dezintegrare, că de la râsul turdenilor nu mai aveți cum să o salvați.

 

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh