28
Joi, Mar
20 New Articles

Categorii Articole

Grid List

CAA - Protejați contoarele împotriva înghețului!

Visit Turda

Înscrieri la baschet!

Dave-Wedding Studio

Alin Pop Photography

Înscrieri la BOX

box turda bordi

Video CAA

ȘI ALTELE

Grid List

Covid-19 și Vaccinare
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În cauza mediatizată prin comunicatele nr 942/VIII/3 din 16 noiembrie 2021 și 946/VIII/3 din 17 noiembrie 2021, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Oradea au extins urmărire penală, au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 24 noiembrie 2021 a suspecților

 BARTA PATRICIA-DIANA, asistent medical în cadrul Direcției de Sănătate Satu Mare, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la luare de mită, complicitate la fals intelectual și complicitate la fals informatic, toate în formă continuată

 Două persoane fără calitate specială, fiecare pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la luare de mită, complicitate la fals intelectual și complicitate la fals informatic, toate în formă continuată

 În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

 Cei trei suspecți figurează între persoanele care ar fi intermediat legătura dintre asistentele medicale și registratorii din centrul de vaccinare Petea implicați în eliberarea certificatelor false de vaccinare (vezi comunicatul 946/VIII/3 din 17 noiembrie 2021) și cei interesați de obținerea acelor certificate false.

Concret, cei trei ar fi procedat la identificarea unor persoane care doreau să obțină adeverințe de vaccinare fără a le fi administrată doza de vaccin,  cerând și  primind în schimb sume de bani (250 -300 euro). Banii le erau transmiși  asistenților medicali din cadrul Centrului de vaccinare Petea implicați în activitățile infracționale descrise în comunicatul anterior, iar o parte li se “întorceau” drept recompensă pentru “serviciile” prestate.

Din probele administrate a reieșit că, în perioada 08 septembrie -02 noiembrie 2021 (supusă analizei până în acest moment) la Centrul de vaccinare Petea figurează  în Registrul Electronic Național de Vaccinare (RENV) un număr de 5495 de persoane ca fiind vaccinate. Din analiza datelor au rezultat  suspiciuni că peste 3500 de persoane fie nu ar fi fost fizic în centrul de vaccinare, ori au fost, dar nu ar fi primit efectiv doza de vaccin.

 Suspecților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

 În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

 Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.

  

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

 

 

Pin It