29
Vi, Mar
19 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Centrul Rațiu pentru Democrație invită tinerii din Turda, vineri, 15 februarie, ora 15.00, la sediul CRD (Piața 1 Decembrie 1918, nr.1), la o întâlnire cu Victoria Pătrașcu, scriitoare de literatură pentru copii și una dintre cele 5 autoare ale volumului Nesupusele, ce spune poveștile a 100 de femei remarcabile din România.coperta carte

Sâmbătă, 16 februarie, începând cu ora 11.00, invităm copiii cu vârsta între 10-14 ani să se alăture unui atelier ce explorează ce înseamnă să fii femeie și, mai ales, ce înseamnă, de fapt, să ai succes; cât de bine este să fii o femeie nesupusă, ce meserii sunt potrivite pentru femei, de unde vine sămânța nesupunerii și ce poate ea rodi. Alături de Victoria Pătrașcu, participanții vor lucra, în cadrul atelierului, cu Keszeg Ágnes, una dintre cele 12 ilustratoare care au contribuit la partea grafică a volumului. Evenimentul are loc la Fabrica de Timp Liber, Piața Romană, 16 -18.

Discuția cu tinerii din comunitate și atelierul pentru copii sunt organizate de Centrul Rațiu pentru Democrație și la Alba Iulia în parteneriat cu Forum Apulum.

Evenimentele sunt organizate cu susținerea Rațiu Family Charitable Foundation.

Victoria Pătrașcu are o experienţă de peste un deceniu ca redactor în presa scrisă, radio şi televiziune, iar din 2007 se ocupă de conceperea şi susţinerea de proiecte educaţionale destinate, în mare parte, copiilor. A debutat editorial cu Ziua în care a fugit somnul (Editura Nemi, 2008), ilustrată de Irina Dobrescu. A fost inclusă, alături de alţi autori români contemporani de literatură pentru copii, în antologiile Bookătăria de texte şi imagini, I și II, editate de Clubul Ilustratorilor în 2009. În 2007 îi apare culegerea de povești Stejarul pitic, cel mai bun tătic (Editura Cartea Copiilor), ilustrată de Livia Coloji, carte finalistă a Galei Bun de Tipar la categoria Cea mai bună carte pentru copii. În 2015, publică la Editura Cartea CopiilorEla cea fără de cuvinte, carte selectată în catalogul The Withe Ravens, una dintre cele mai prestigioase selecții de carte pentru copii din lume În 2017, apare ediția a II-a a poveștii Ziua in care a fugit Somnul (Editura Cartea Copiilor), ilustrații Agnes Keszeg, carte care intră în selecția ”Cele mai frumoase cărți din România”. În același an, îi apare Ooooo poveste de iubire, la Editura Cartier, Republica Moldova. La sfârșitul anului 2017, alături de alți scriitori cunoscuți - Adina Rosetti, Laura Grunberg, Iulia Iordan - pune bazele Asociației Scriitorilor de Literatură pentru Copii și Adolescenți -”De Basm”.

Nesupusele sunt femei “de succes” în sensul obișnuit al termenului, dar şi într-un sens mai generos, în care reuşita înseamnă diplomaţie, adaptare asumată la vremuri, empatie, grijă cotidiană pentru aproape, implicare, discreție, coloană vertebrală, modestie, tandreţe, răbdare. Nesupunerea româncelor a fost şi este nespusă în manualele școlare. De aceea ele sunt NES(U)PUSELE – 100 de femei ale căror povești s-au adunat într-o carte.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh