Începând de joi, 7 ianuarie 2021 se va deschide o nouă expozițe la Galeria de Artă. Expozantul se numește Sergiu - Florin Rus este turdean și studiază la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca. Mai jos aveți  expozitie sergiu florin ruscâteva informații despre tânărul artist turdean.

 

SERGIU – FLORIN  RUS

Născut în Turda, 4.02.1999

Studii:

Școala Gimnazială ,,Teodor Mureșanu”, Turda                                                                                                                                     Liceul de Arte Vizuale ,,Romulus Ladea”, Cluj                                                                           Universitatea de Artă si Design, Cluj (2018) – In prezent, anul III, Design, Licență

Proiecte :

  • Expoziție personală, Liceul de Arte Vizuale “Romulus Ladea”- expoziția “Croqui”. (2017)
  • Expoziție de grup, Liceul de Arte Vizuale “Romulus Ladea” - expoziția “Grădina”, profesor coordonator: Gocan Adela (2018)
  • Expoziție de grup, în cadrul Liceului de Arte Vizuale “Romulus Ladea”, locație: Casino-ul din parcul central, Cluj-Napoca – expoziția “Grădina”, profesor coordonator: Gocan Adela (2018)                                                                              
  • Proiect în cadrul facultății: “Design 50”, aniversarea a celor 50 de ani de când s-a inființat departamentul de design din Cluj-Napoca (2019)                                                                                                  
  • Proiect în cadrul facultății: “Corpuri de iluminat”, căutarea de forme noi și variante care să confere moduri ingenioase prin care este filtrată lumina într-un ambient (2019)
  • Proiect în cadrul facultății: “Design interior”, reamenajarea recepției Office Depot, clădirea Iulius Mall- Cluj Napoca (2020)

                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

Proiecte personale :                                                                                                                                                     Proiectul “MIXT” care constă în promovarea ideilor și abilităților studenților de la arte prin intermediul unei expoziții de grup - locație: “La Port Caffe&Pub” (2019)                                                                                                                                        Proiectul “Fictive/Reality “, care constă în colaborarea cu bunul meu prieten Cosmin Tomai – expoziție de pictură, Liceul de Arte Vizuale “Romulus Ladea” (2019)

,,După instaurarea stării de urgență în România, am avut la dispoziție suficient timp liber de a mă regăsi, de a mă recunoaște pe mine. Totuși, având în vedere vremurile din timpul pandemiei; arta mi-a oferit un refugiu, de aceea am lansat mesajul "Artă trebuie să supraviețuiască!". Este un mesaj cu subînțeles, acest mesaj se referă la umanitate, ea trebuie să reziste și să supraviețuiască, deoarece, ceea ce se găsește în aceasta reprezită cea mai mare sursă de inspirație, în special pentru sfera artelor. Desigur nu a fost ușor, fiind izolat în casă, m-am limatit doar la ceea ce găseam în foi și pagini de carte, puțin dar suficient cât să-mi stârnească sentimente și emoții. Lucrările mele din punct de vedere estetic sunt concepute pe baza grotescului, find integrat conceptul de "Vis sau Durere?"; acest concept are criterile de construcție a concretului și al abstractului, prezentate în note plastice. Dar mi-am alocat timp și pentru studiul design-ului, găsind idei și moduri de reprezentare  în care am integrat și notele plastice, construind astfel obiecte și planșe. Drept urmare, prefer să consider această expoziție un proces de căutare a modalităților prin care arta ar putea să prindă alte forme și să servească la dezvoltarea psihicului uman oferind refugiu, siguranță, în vremuri atroce. Dar arta poate să prindă și valențe practice, în care poate să servească diferite industrii care necesitată un nivel ridicat al creativității.”

SERGIU – FLORIN  RUS

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh