20
Sam, Apr
26 New Articles

Turda
Typography

Un comunicat de presă remis redacției noastre de Poliția Locală Turda arată că agenții acestui serviciu au aplicat prevederile legii. Amenzile aplicate pentru contravenții din domeniul păstrării curățeniei par a fi singura cale pentru convingerea unora dintre cetățeni că orașul trebuie menținut într-o stare de curățenie la care cu toții trebuie să ne aducem aportul. Iată faptele, raportate chiar de șeful Poliției locale Turda:

„Poliția Locală Turda continuă să sprijine acțiunea de ecologizare și conștientizare a populației în privința respectării curățeniei orașului, prin acțiuni de combatere, sancționând depozitarea deșeurilor de orice fel în alte locuri de cât cele special amenajate sau în pubelele stradale.

În perioada 22.03 -12.04.a.c s-au aplicat 25 de sancțiuni contravenționale în valoare de 6300 lei.

Persoanele care au încălcat prevederile privind depozitarea deșeurilor menajere, moloz rezultat din construcții,  fie deșeuri, în alte locuri decât cele special amenajate, au fost sancționate cu amendă contravențională, astfel:

  • 7 persoane au fost sancționate cu amendă în valoare de 1800 lei pentru nerespectarea prevederilor art.3, lit. c din HCL 212/2005 actualizată (lit. C ”să păstreze curățenia pe arterele de circulație, în piețe, târguri și oboare, în parcuri, locuri de joacă pentru copii și în alte locuri publice”);
  • 10 persoane au fost sancționate cu amendă în valoare de 3700 lei pentru nerespectarea prevederilor art.3, lit. j din HCL 212/2005 actualizată (lit. j ”să nu depoziteze deșeuri de orice fel inclusiv materiale rezultate din demolări, pe domeniul public, în containerele de colectare a reziduurilor menajere, pe cursul văilor sau în albia râului Arieș)”
  • 3 persoane au fost sancționate cu amendă în valoare de 1200 lei pentru nerespectarea prevederilor art.3, lit. y din HCL 212/2005 actualizată (lit. y ”să păstreze o stare de curățenie corespunzătoare în jurul pubelelor);
  • 1 persoană a fost sancționată cu amendă în valoare de 400 lei pentru nerespectarea prevederilor art.3, lit. i din HCL 212/2005 (lit. i ”să nu deverseze ape reziduale pe domeniul public , în cursul văilor sau în albia râului Arieș);

Poliția Locală Turda continuă activitatea de combatere a faptelor și actelor de nerespectare a curățeniei orașului prin monitorizare 24 din 24 și asigură cetățenii că este permanent la dispoziția lor în limita prevederilor legale.

Poliția Locală Turda, face apel la toți cetățenii responsabili să sesizeze prompt dispeceratul Poliției Locale tel: 0264-317303 sau 0731300903, orice faptă de nerespectare a curățeniei orașului pentru o intervenție rapidă și eficientă.

 

SĂ PĂSTRĂM ORAȘUL CURAT !

Director executiv,

 MOLDOVAN VALER”

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh