18
Joi, Apr
20 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Așa cum am arătat zilele trecute, Guvernul României a preluat podul de peste râul Arieș, de pe varianta spre Alba Iulia.

Podul este unul cu probleme, unul dintre trotuare desprinzându-se periculos de carosabil. Trotuarul este, de mai multă vreme, înclinat periculos, o posibilă rupere a sa de restul podului ar pune în pericol nu doar anumite persoane care tranzitează locația ci și conducta de alimentare cu apă potabilă a Companiei de Apă Arieș, al cărei traseu se află exact sub trotuarul cu probleme.

Acum, întrebarea care se pune, este cât mai durează până când se vor începe lucrările de reparare a obiectivului. Pentru a afla, am profitat de interviul pe care i l-am luat primarului turdean Cristian Matei, aseară, în direct la televiziunea locală. Acesta ne-a vorbit despre nesfârșitele demersuri de convingere a Guvernului României să preia podul și să-l repare și despre finalitatea acestora: „Nu mai puțin de patru proiecte de guvern am pregătit, împreună cu Instituția Prefectului Județului Cluj. Guvernele, după cum știți, s-au tot schimbat, fiecare ministru venea cu alte cerințe, iar noi eram nevoiți să o luăm de la capăt. Cei de la Prefectură se săturaseră și ei de câte ori am fost întorși înapoi. Dar, până la urmă, iată că guvernul a considerat că acel pod nu poate rămâne în patrimoniul Municipiului Turda. El este în patrimoniul național, de interes public și, ca atare, făceam o mare greșeală dacă mă apucam să-l repar, fiindcă făceam deturnare de fonduri. Eu nu am voie să folosesc banii destinați altor scopuri să îi folosesc pentru proprietatea altora”, a arătat edilul turdean în cadrul unei emisiuni realizate de subsemnatul la postul Turda TV, continuând, pe același subiect: „Eu am continuat, între timp, discuțiile cu directorul de la Cluj al direcției din cadrul CNAIR, cu Drumurile naționale. Cu toți directorii, pentru că s-au schimbat și acolo directorii, inclusiv cu cel care este în funcție. Am rugat încă de anul trecut, de la primele demersuri, să prindă în buget aceste 4,5 milioane de lei necesare reparării podului. Ei le-au prins, iar zilele trecute am fost sunat de actualul director de la Drumurile Naționale Cluj. M-a felicitat că a trecut Hotărârea de Guvern și mi-a spus că are pregătiți acei bani, pentru lucrare, iar eu l-am întrebat cam când vom avea antreprenor. A spus că acolo nu este problema noastră, antreprenorul se stabilește de către Ministerul Transporturilor și că încearcă să stabilească, în maxim două luni, antreprenorul pentru a ne putea apuca de lucru”, nea dezvăluit primarul Cristian Matei, discuțiile cu cei de care depinde, de acum, soarta podului peste Arieș, pe care se circulă pe un singur fir.

Primarul municipiului Turda ne-a mai precizat că proiectul de reabilitare al podului există, astfel că nu mai trebuie să se aștepte pentru proiectare, etc.

----------------------------------

Vezi cum se circulă în acest moment pe podul-dezastru: http://turdainfo.ro/index.php/video/13563-podul-de-la-turda-un-pericol-continuu-pentru-pietoni

Citește articole anterioare, despre același subiect: 

Podul de peste Arieș, de la intrarea în Turda, a fost preluat de guvern pentru reparații!

Drumurile noastre toate… dar și podurile, sunt ”praf”

C. N. A. D. R. amenință Turda cu executarea silită!

Podul peste râul Arieș va fi demolat! (Galerie foto)

Podul peste Arieș va intra în reparație. Costurile se ridică la 4 000 000 lei!

Atenție! Se restricționează circulație pe podul peste râul Arieș!

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh