19
Vi, Apr
20 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În cele 4 zile de festival, polițiștii, alături de celelalte structuri ale M.A.I., au acționat în permanență pentru siguranța celor peste 300 de mii de participanți.

Toate acțiunile polițiștilor au avut drept scop prevenirea incidentelor de orice fel, astfel încât participanții să se poată bucura de acest eveniment. Totodată, s-a acționat cu celeritate și s-au luat măsuri ferme față de persoanele care au încălcat prevederile legale.   

 

Ediția a IV-a a festivalului Untold 2018 s-a încheiat fără a fi raportate incidente majore. Pentru siguranța participanților la acest eveniment, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au fost dispuse măsuri suplimentare, zilnic acționând peste 450 de polițiști, alături de celelalte structuri ale M.A.I.

Cele 4 zile de festival au atras peste 300 de mii de participanți, conform organizatorilor, iar pentru siguranța acestora polițiștii au acționat în permanență. Unul dintre obiectivele principale a fost acela de a descuraja și combate consumul/traficul de substanțe interzise.

Astfel, în perioada 2-5 august a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și cei din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate au constatat circa 90 de fapte penale. 81 dintre acestea vizează încălcări ale Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri. Celelalte fapte se referă la încălcări ale Codului penal, majoritatea fiind furturi.

Polițiștii au luat măsuri ferme pentru a menține un climat de siguranță atât în incinta festivalului, cât și în proximitatea acestuia. De exemplu, un tânăr, din Cluj-Napoca, a fost reținut pentru 24 de ore de către procurorii D.I.I.C.O.T- ST Cluj, după ce a fost depistat, la data de 4 august a.c., de către polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate, având asupra sa substanțe psihoactive. Cel în cauză fusese depistat și la festivalurile anterioare, la Electric Castle și la Untold 2017, având droguri de risc și de mare risc, respectiv cannabis, comprimate ecstasy și cocaină, droguri pe care intenționa să le distribuie, conform probatoriului administrat. Ulterior, față de bărbat a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

De asemenea, polițiștii clujeni au prins în flagrant delict două persoane bănuite de furturi din buzunare, asupra acestora fiind găsite 3 telefoane mobile sustrase; acestea au fost recuperate și predate persoanelor vătămate.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat aproape 100 de sancțiuni contravenționale. Acestea privesc încălcări ale următoarelor acte normative: Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, republicată,

 

 

Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, Legea 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, OUG 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români,  Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Pentru siguranța participanților, în misiuni au fost angrenate structuri de ordine publică, investigații criminale, rutieră, investigare a criminalității economice, acțiuni speciale, criminalistică, arme, explozivi și substanțe periculoase, din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate, precum și din cadrul altor structuri. Pe lângă efectivele inspectoratului, au participat polițiști din cadrul eșaloanelor superioare și din cadrul altor inspectorate de poliție județene.

Premergător și pe perioada festivalului, polițiștii specializați au efectuat controale pirotehnice în zona de desfășurare a evenimentului și pe căile de acces către acesta.

Polițiștii de ordine publică au acționat pentru menținerea ordinii publice în zona de desfășurare a festivalului și în proximitatea acestuia, precum și în zona gărilor, aeroportului, în mijloacele de transport în comun și în zonele de cazare a turiștilor.

Pentru fluidizarea traficului, polițiștii rutieri au acționat pe traseele şi în zonele de desfăşurare ale festivalului. De asemenea, în această perioadă traficul a fost monitorizat și din aer pentru identificarea cu operativitate a tronsoanelor unde sunt probleme de fluență și acționarea cu celeritate pentru remedierea acestora.

In incinta festivalului a fost amenajată o secție de poliție pentru a reuși să acționăm rapid și eficient în orice situație. De asemenea, polițiștii de prevenire au amenajat un punct de informare în incinta festivalului pentru a veni în întâmpinarea participanților cu recomandări și sfaturi, astfel încât să nu se înregistreze incidente.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh