22
Vi, Feb
47 New Articles

Turda
Typography

Primăria Municipiului Turda vă invită să luați parte la conferința „Generația Marii Uniri și Generația Centenarului” pe care prof. univ. dr. Vasile Pușcaș o va susține în data de 19 noiembrie 2018, ora 16.00,  în Sala Mare a Primăriei Turda.

În cadrul conferinței, profesorul Vasile Pușcaș va lansa volumul „MAREA UNIRE 1918 ROMÂNIA MARE – ACTE ȘI DOCUMENTE”.  Autorul propune o relatare a desăvârșirii procesului de constituire a statului național modern România, prin îmbinarea narativului interpretativ cu prezentarea de documente istorice care să reconstituie istoriografic faptele, atmosfera și relevanța deciziilor din 1918 (Unirea Basarabiei, Bucovinei și Transilvaniei cu Vechiul Regat al României) care au dus la ceea ce în epocă s-a numit România Mare.

Apărută la editura Studia, cartea este dedicată Generației Marii Uniri, pornind de la premisa că astăzi este nevoie de modele politice naționale care să ghideze sensurile evoluției statului-națiune România în secolul al XXI-lea. 

 

Biroul de Presă

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh