29
Vi, Mar
17 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Muzeul de Istorie Turda organizează și în acest an ateliere interactive de încondeiere a ouălor de Paște după tehnica tradițională.  afis atelier oua incondeiere

În  fiecare vineri din luna aprilie (5, 12, 19 ), între orele 13.00-16.00 la muzeu se vor organiza ateliere pentru tineri și adulți. De asemenea, în cadrul  programului ”Școala Altfel” și nu numai,  (între orele 10.00-14.00) copiii de diferite vârste sunt invitați să participe la aceste demonstrații, fie însoțiți de părinți sau bunici, fie în grup organizat, pe baza unor programări în cadrul atelierelor de pedagogie muzeală. Durata unei activități este de două ore, iar tariful de 10 lei/participant. Materialele și instrumentele necesare sunt puse la dispoziție de către organizatori.

În cadrul celei de a VII-a ediții a atelierelor de decorare a ouălor prin tehnica protejării fondului cu ceară de albine urmărim transmiterea unui meșteșug tradițional. Prin aceste activități cu caracter demonstrativ și interactiv ne propunem popularizarea unei imagini corecte și reale despre cultura și arta țărănească precum și despre tehnicile de încondeiat ouă. Participanții la ateliere vor descoperi bogăția modelelor ornamentale, structurate preponderent în motive vegetale, zoomorfe, antropomorfe, etc.

 Boirea ouălor este o tradiție în lumea satului care trebuie  păstrată  și transmisă generațiilor viitoare. Va așteptăm să experimentăm împreună acest meșteșug străvechi  și să pătrundem în atmosfera Sărbătorii Pascale!

Având locuri limitate, vă rugăm confirmați participare dumneavoastră la numărul de telefon 0264-311826, persoana de contact muzeograf - Steliana Potora sau la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh