25
Joi, Apr
6 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Un grup de voluntari din oraș , împreună cu Trashtag Turda, au igienizat zona pădurii de pini din zona Poștarât, dincolo de râul Arieș, în dreptul cartierului MR. II.voluntari turda

Ei se arată nemulțumiți de faptul că, deși au adunat zeci de saci de deșeuri în cursul celor cinci acțiuni de ecologizare realizate din martie până în prezent, autoritățile nu iau nici o măsură pentru pedepsirea celor vinovați.  „Scriem Primăriei Turda, ei trimit pe cei de la Prival după 4-5 zile să ridice sacii cu deșeuri adunate de noi. Nu se ia nici o măsură. Nu se dau amenzi, nu se implică. Nimic. Au fost găsite în 29 iulie într-o grămadă enorma de deșeuri de la finisaje interioare, abandonate în pădure, chitanțe cu nume. Au fost fotografiate și trimise primăriei. Nu știm nimic despre demersurile făcute pentru identificarea și amendarea acelei persoane. Noi, voluntarii curățăm, anunțăm primăria și ei anunță Privalul. Asta nu-i rezolvare!”, sunt indignați voluntarii.

politia locala turdaContactat telefonic, șeful Poliției Locale Turda, Valer Moldovan, ne-a declarat că agenții nu pot sancționa o persoană pe baza unei fotografii trimisă de cineva cu chitanțe sau alte documente, ci trebuie ca un agent al poliției locale să constate direct acest lucru. „Ar fi de preferat să anunțe poliția locală imediat ce se găsesc documente  în zone cu deșeuri depozitate ilegal, pentru a putea constata. Altfel, instanța de judecată ne anulează sancțiunea pe care am aplicat-o și toată munca depusă pentru identificarea făptașilor este în zadar. Dacă ne sună un vecin sau un trecător, să ne spună că domnul cutare a aruncat gunoi undeva, venim imediat, constatăm, audiem martorul și sancționăm făptașul având probă. Dar așa, că a găsit cineva în gunoi o chitanță... Vom continua desfășurarea activităților de prevenire în zonă și continuăm pândele pentru depistarea persoanelor care aruncă deșeurile în alte locuri decât cele destinate acestui scop. Pentru aplicarea de sancțiuni contravenționale însă, agentul poliției locale trebuie să constate în mod direct și nemijlocit existența unei probe, să facă cercetări pe baza celor descoperite pentru a stabili cu exactitate făptașul, altfel instanța de judecată anulează sancțiunea aplicată, așa cum s-a întâmplat deja în vreo două cazuri cu care ne-am confruntat”, ne-a declarat directorul executiv al Serviciului Poliția Locală Turda, Valer Moldovan.

-----------------------------

Citește, pe aceeași temă: 

Poliția Locală Turda: Alertă pe linia curățeniei orașului!

Poliția Locală dă amenzi serioase celor care nu respectă litera legii!

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh