18
Ma, Feb
55 New Articles

Turda
Typography

Astăzi, 06.09.2019, au fost semnate contractele de lucrări privind modernizarea coridoarelor de mobilitate urbană est și vest, urmând să fie demarate lucrările în perioada următoare.pmud

semnare coridor est si vestCoridorul Vest: Str. Alexandru Ioan Cuza, str. Clujului, str. Simion Bărnuțiu, str. G-ral. Dragalina și str. Dr. Ioan Rațiu

Valoare contract: 18.206.259,79 lei la care se adaugă TVA în valoare de 3.459.189,36 lei

 

Coridorul Est: Str. Piața Romană, Str. Ștefan Cel Mare, Str. Calea Victoriei

Valoare contract: 23.660.746,66 lei la care se adaugă TVA în valoare de

4.495.541,87 lei

-------------------------------------------

primar turdaPrima stradă care va intra în modernizare în această toamnă este Strada Alexandru Ioan Cuza, urmând treptat toate celelalte, inclusiv coridorul central care cuprinde Str. Libertății, Piața 1 Decembrie 1918, Str. Andrei Șaguna, Str. Gheorghe Lazăr, Str. Axente Sever, Str. Avram Iancu și Str. Andrei Mureșanu. Din același proiect face parte și Str. 22 Decembrie, pe care au început deja lucrările (coridorul industrial).

Toate străzile vor fi complet modernizate cu piste de biciclete, benzi dedicate și alveole pentru autobuze, stații moderne, spații verzi, sistem de E-Ticketing și Bike Sharing. În cadrul aceluiași proiect au fost achiziționate și cele 20 de autobuze electrice, dintre care 10 se află deja la Turda. Acestea vor intra în circulație începând cu luna decembrie 2019 și vor fi operate de noua companie de transport public a Consiliului Local.

Termenul de finalizare pentru întregul proiect este începutul anului 2022, iar finanțarea este asigurată de Uniunea Europeană.

Biroul de Presă

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh