29
Vi, Mar
19 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Proiectul ,,Reabilitarea, extinderea și dotarea Grădiniței Dr. Ion Rațiu” este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, axa prioritară 10 – Îmbunătățirea Infrastructurii Educaționale. Proiectul are o valoare totală de 4.284.095,09 lei.

Proiectul prevede:modernizare gardinita dr ioan ratiu turda

  • Reabilitarea corpului de clădire existent al Grădiniței Dr. Ion Ratiu, dotarea și amenajarea acestuia ca spațiu administrativ și spațiu educațional pentru o grupă de copii.
  • Construirea unui corp de clădire cu destinație spațiu educațional (grădiniță), dotarea și echiparea lui cu toate funcționalitățile necesare.

 

Descriere sumară a investiției:

  • Lucrări de reabilitare termică a anvelopei clădirii monument istoric;
  • Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei din surse regenerabile - panouri solare electrice, inclusiv achiziţionarea acestora, în scopul reducerii consumurilor energetice din surse convenţionale şi a emisiilor de gaze cu efect de seră;
  • Înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață;
  • Realizarea unui corp nou propus cu regimul de înălțime P+2E care va conține 5 grupe de grădiniță și spații aferente necesare funcționării acestora conform normelor în vigoare;
  • Realizarea unui corp de legătură între corpul de clădire monument istoric și cel nou propus cu regimul de înălțime P.

 

Termenul de finalizare a proiectului este 30.04.2022.

 

Vă reamintim că au fost depuse proiecte europene pentru modernizarea mai multor creșe și grădinițe din municipiu și toate au fost acceptate la finanțare, urmând semnarea contractelor și pentru celelalte unități educaționale, până în acest moment fiind semnat acesta și cel privind modernizarea Grădiniței Prichindelul Isteț și a Creșei nr. 4, semnat în luna noiembrie 2019.

 

Biroul de Presă

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh