25
Joi, Apr
6 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Maistrul militar principal Ionuţ Soţan asigură funcţia de şef formaţie radio-audio, în cadrul Secţiei Mentenanţă din Baza 71 Aeriană.aviatie
Maistrul Soţan este absolvent al Şcolii Militare de Maiştrii Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene, Mediaş 1996 şi şef de promoţie la specialitatea Radioelectronică de Bord. După absolvire, până în anul 2002, a activat ca maistru militar specialist grupa exploatare instalaţii radio în Baza 58 Aeriană Elicoptere, Sibiu.
Din anul 2002, când Baza 58 Aeriană s-a desfinţat, MM Soţan şi-a dedicate, timp de aproape 12 ani cariera în a ghida sute de viitori maiştrii militari în tainele electronicii. A profesat ca specialist atelier practică electronic, în cadrul Catedrei de Pregătire tehnico-ştinţifică, secţia învăţământ a Şcolii de Maiştrii Militari a Forţelor Aeriene.
Şi pentru că tot ce face Maistru Soţan, face cu pasiune şi dedicare a avut mereu aceleaşi aşteptări şi de la elevii săi. A fost pe parcursul anilor petrecuţi în şcoala de maiştrii unul dintre cei mai apreciaţi, respectaţi dar şi temuţi profesori pentru că mereu aştepta ca elevii lui să fie foarte bine pregătiţi atât pe partea teoretică cât şi practică.
Cariera l-a purtat ulterior în Baza 71 Aeriană, unde practică ca maistru militar specialist din anul 2013, ocupând diferite funcţii într-un mod implicat şi responsabil.
În 2020 a luat parte la una dintre misiunile din teatrul de operaţii Afganistan, făcând parte din Echipa consiliere mentenanţă Kandahar, a Forțelor Aeriene Române.
„Această misiune a presupus o doză de responsabilitate dar a meritat pe deplin. Am avut privilegiul de a opera tehnica nouă şi de a-mi exersa cunoştinţele acumulate de-a lungul anilor”.
Astăzi îl găsim pe Maistru Militar Principal Ionuţ Soţan în laboratorul de radio, mereu verificând câte o schemă electrică, o componentă sau o piesă care necesită înlocuire sau reparaţie. Îşi îndeplineşte în fiecare zi toate responsabilităţiile cu maxim de profesionalism şi încearcă să îşi depăşească limitele în tot ce face fiind mereu un perfecţionist.
Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh