Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Află mai multe despre #CălătoriaApei accesând secțiunea dedicată din site-ul nostru: https://caaries.ro/calatoria-apei/compania de apa aries
?Sursele de apă Turda ➡ Locuitorii din Turda și comunele/localitățile din jur – Mihai Viteazu, Cheia, Cornești, Săndulești, Bogata și Copăceni – consumă apă captată din subteran, extrasă de la peste 8 – 13 metri adâncime. Fiind o apă foarte curată, pentru potabilizare, nu este nevoie decât de dezinfectare cu clor. Apa de adâncime necesită un singur procedeu de dezinfectare și anume clorinare, procedură efectuată la sursa Mihai Viteazu, care beneficiază în urma proiectului finanțat din fonduri europene de stație proprie de clorinare. Apa este extrasă din pânza freatică cu ajutorul pompelor, urmând a fi clorinată, în funcție de cantitatea de apă și necesități, stocată în rezervoare și apoi pompată către beneficiari.
Municipiile Turda, Câmpia Turzii și împrejurimile din arealul de deservire al CAA, nu sunt alimentate cu apă captată din râul Arieș❗
?Locuitorii din Câmpia Turzii și împrejurimi sunt alimentați cu apă potabilă captată din pârâul Hășdate. Fiind o apă de suprafață, aceasta pentru a fi bună de băut, are nevoie de mai multe etape de tratare. Cantitatea de clor necesară în apă se stabilește în funcție de rezultatul analizelor de la laborator – temperatura și încărcătura organică din apă fiind factori ce influențează cantitatea de clor ce trebuie adăugată. Apa captată din pârâul Hășdate este o apă de suprafață ce are nevoie de mai multe proceduri de curățare și dezinfecție. Pe lângă procesul de decantare și filtrare se numără și procesul de clorinare. Clorul are rolul de a dezinfecta apa, de a distruge microorganismele ce se regăsesc în apa brută – apa captată de la sursă, astfel apa poate fi consumată în siguranță de populație, neexistând riscul îmbolnăvirilor prin contactarea unor viruși sau bacterii din apa potabilă.
 
Compania de Apă Arieș