20
Sam, Apr
26 New Articles

Administrație
Typography

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, domnul Marius Mînzat, a participat vineri, 13 aprilie a.c., la întâlnirea prilejuită de vizita la Cluj-Napoca a ambasadorului Republicii Populare Chineze, domnul Xu Feihong, care a fost însoțit de către domnul Zhang Zheng, secretar al ambasadei.

            Întâlnirea găzduită la sediul Primăriei municipiului Cluj-Napoca, la care a fost prezent și domnul Emil Boc, primar al municipiului, a reprezentat pentru vicepreședintele forului administrativ județean cadrul optim pentru a promova, o dată în plus, cele mai importante proiecte aflate în derulare, în momentul de față, la nivelul Consiliului Județean, o atenție deosebită fiind acordată și prezentării potențialului economic și investițional  al județului.

            În acest sens, domnul Mînzat a subliniat importanţa facilităţilor pe care Parcurile Industriale administrate de Consiliul Judeţean prin intermediul S.C. TETAROM S.A. le oferă investitorilor precum și cea a proiectelor de extindere, modernizare și reabilitare a infrastructurii rutiere județene, extrem de importante în procesul de atragere a agenților economici străini. Totodată, prezentarea domeniului agricol, industrial și turistic din județ a constituit un alt subiect aflat pe agenda discuțiilor purtate cu oficialul străin.

            „Am profitat de întâlnirea cu ambasadorul Chinei pentru a evidenția, o dată în plus, imensul potențial de afaceri și de dezvoltare al Clujului. Ceea ce ne dorim este o dezvoltare a relațiilor în dublu sens, atât investitori chinezi care să opteze pentru Cluj cât și companii clujene care să pătrundă pe imensa piață a Chinei” a declarat domnul Marius Mînzat, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj.

            Din dorința de a consolida relațiile de colaborare cu China, vicepreședintele Consiliului Județean a subliniat, ca un atu a județului, rolul extrem de important pe care componenta educațională îl are în procesul de formare a unei generații de tineri bine pregătiți, vorbitori de limbi străine, capabili să facă față oricăror exigențe.

Reamintim în acest context faptul că, în cadrul politicii de cooperare menite să întărească relaţiile economice, sociale şi culturale dintre România şi China, provincia Shandong şi județul Cluj au definitivat la data de 5 mai 2010 un Protocol de Cooperare menit să promoveze cooperarea reciprocă şi prietenia între poporul chinez şi cel român, precum şi consolidarea dezvoltării economice. Printre obiectivele acestei Înțelegeri de Colaborare se  numără cele referitoare la cooperare în domeniul resurselor de apă şi calitatea apei, în domeniul infrastructurii și al proiectele de formare a personalului tehnic și, nu în ultimul rând, utilizarea produselor agricole, inovarea produselor alimentare şi procesarea industrializată a produselor agricole.

 

 

Biroul de presă

13 aprilie 2018

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh