19
Vi, Apr
19 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, domnul Marius Mînzat, a primit miercuri, 28 noiembrie 2018, vizita unei delegații din raionul Ialoveni, Republica Moldova, condusă de președintele raionului, dl. Carmanu Lilian.

,,În contextul acestor zile de mare sărbătoare pentru națiunea română, când celebrăm 100 de ani de unitate națională, organizarea întâlnirii a fost mai mult decât binevenită, reconfirmând nevoia de a întări legăturile cu frații noștri din Republica Moldova. Doresc să îi asigur cu această ocazie de întreaga noastră deschidere în vederea stabilirii unei relații de colaborare extinse, în beneficiul comunităților pe care le reprezentăm”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, domnul Marius Mînzat.

            Scopul vizitei a fost acela de inițiere a unor relaţii şi parteneriate bilaterale în multiple domenii precum cel economic şi investiţional, cultural sau al turismului. În acest context, în vederea dezvoltării unei cooperări aprofundate între cele două părți, vicepreședintele Marius Mînzat a prezentat atuurile economice și potenţialul investițional care au transformat Clujul într-una dintre cele mai dinamice economii regionale din Europa de Est. Totodată, a fost abordată și situația proiectelor majore aflate în derulare la Consiliul Județean, o atenţie aparte fiind acordată programelor multianuale de modernizare a infrastructurii dar și facilităților oferite investitorilor interesați de dezvoltarea unei afaceri în cadrul Parcurilor Industriale administrate de forul județean prin Tetarom S.A.

Tot din dorinţa de a convinge oficialii moldoveni de avantajele pe care Clujul le are, vicepreședintele Consiliului Județean a evidențiat pe parcursul întâlnirii faptul că județul din inima Transilvaniei găzduieşte cel de-al doilea centru universitar al țării, un procent de peste 25% din locuitorii municipiului fiind reprezentat de către studenţi, o forţă de muncă înalt calificată și vorbitoare de limbi străine, puncte forte care definesc Clujul drept un județ extrem de atractiv din perspectiva potenţialilor investitori.

Anterior acestei întâlniri de la sediul forului administrativ județean, vicepreședintele Marius Mînzat a participat marți, 27 noiembrie a.c., la Cluj Arena, la adunarea generală festivă a Asociației Comunelor din România, întâlnire la care au participat și membrii Asociației Primarilor din Republica Moldova. În acest context, pe stadionul emblemă al Clujului s-a disputat și un meci amical între cele două asociații, primarii îmbrăcând echipament sportiv și confruntându-se în teren pentru o victorie. La finalul partidei, scorul a fost egal între cele două echipe.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh