19
Vi, Apr
20 New Articles

Salina Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 Thumbnail image

Vineri, 4 mai 2012, proiectul municipalităţii turdene „Creşterea atractivităţii turistice a zonei cu potenţial balnear Lacurile Sărate - Zona Durgău - Valea Sărată şi Salina Turda" a câştigat premiul pentru cel mai bun proiect în domeniul turism din România,

la Concursul Naţional de Proiecte din Administraţia Publică Locală „Cele bune să se-adune", ediţia 2012, organizat de Revista Română de Administraţie Publică Locală.
Gala de decernare a premiilor a avut loc la Bucureşti, la Hotel Grand Phoenicia, iar în concurs au fost înscrise peste 700 de proiecte aparţinând primăriilor din toate colţurile ţării. În faza finală a competiţiei, proiectul municipalităţii turdene a concurat cu circa 100 de proiecte nominalizate, marele premiu, la secţiunea turism, venind la Turda.
În competiţia naţională a proiectelor din administraţia publică locală proiectul turdean a fost susţinut de Ovidiu Mera (director SC Salina SA) şi Ginel Călugăr (Şef Serviciu Urbanism Primăria Municipiului Turda şi responsabilul echipei de implementare).
Reamintim faptul că proiectul „Creșterea atractivităţii turistice a zonei cu potenţial balnear Lacurile Sărate - Zona Durgău - Valea Sărată şi Salina Turda" a avut un buget de 5.800.000 Euro, durata totală a proiectului a fost de 24 de luni (21.01.2008-11.12.2009), proiectantul fiind S.C. PRO ATRIUM S.R.L., iar antreprenorul general Asociaţia S.C. ACI CLUJ S.A., S.C. Trustul de Instalaţii - Montaj şi Construcţii S.A., SC GRUP 4 INSTALAŢII S.A.
Thumbnail imageÎn primul an post implementare, Salina a avut peste 375.000 de vizitatori, iar în cursul anului trecut s-a menţinut la o cifră de vizitatori de circa 350.000 de persoane. Proiectul a dus la creşterea majoră a atractivităţii turistice a zonei Lacurilor Sărate - Valea Sărată - Durgău şi Salina Turda (peste 350.000 de vizitatori), la reducerea poluării în zonă prin crearea de noi reţele de alimentare cu apă şi canalizare, staţie de epurare ape uzate, sistematizări verticale alei-drumuri. De asemenea, proiectul permite atragerea de noi investitori privaţi şi construirea de noi spaţii de cazare, pensiuni şi noi case de vacanţă în zonă, precum şi crearea de noi locuri de muncă.
Felicitări întregii echipe care a conceput şi a dezvoltat acest proiect, tuturor celor care au ştiut să-l promoveze! Turda este oraşul Salinei!
Sursa: www.tudorstefanie.ro

Pin It