19
Vi, Apr
20 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

După părăsirea sălii de ședințe a Consiliului local Turda de către primarul Tudor Ștefănie, în prima pauză au dispărut și reprezentanții aparatului propriu al acestuia. La întoarcerea consilierilor din coaliția PSD-PNL-PC-PP DD, în sală mai era doar juristul Adrian Vana. Consilierul Cristian Matei i-a cerut președintelui Emil Molnar să-i invite în sală pe cei din executiv, șefi sau reprezentanți ai serviciilor subordonate: ”Este ședință de consiliu, nu contează în ce condiții se desfășoară, suntem majoritari! Iar dacă nu revin în sală, asta constituie abatere de la sarcinile de serviciu” a mai spus liderul grupului USL.

Singurul pe care l-a mai găsit Vana a fost arhitectul șef, Iosif Dumitru, care s-a așezat, cuminte, la masa executivului. Așa încât consilierul Cristian Matei care s-a înscris la cuvânt la punctul trei de pe ordinea de zi, ”Diverse, propuneri, interpelări”, și-a reluat cuvântarea spunând că ar fi dorit să solicite primarului Tudor Ștefănie o informare referitoare la situația gestionării deșeurilor menajare din Turda, după data de 16 iulie când rampa de gunoi de la Câmpia Turzii va fi închisă. ”Este o problemă foarte stringentă, am cerut  o informare de la consiliul județean de unde mi s-a spus că atât SC Prival cât ȘI SC Domeniul Public Turda au raportat CJ Cluj, că s-a încheiat un protocol între Turda și Pata Rât, pentru ca gunoaiele de la noi să fie duse la rampa de deșeuri menajere de acolo”, a arătat Matei.

Întrebarea pe care consilierul Matei ar fi dorit să o adreseze executivului ar fi fost dacă operatorul serviciului de salubritate din Turda poate să-și permită achitarea costurilor de transport al deșeurilor până la rampa de gunoi de la Pata Rât, fără ca aceste costuri suplimentare să afecteze sumele plătite de populație pentru acest serviciu.

Un lucru îmbucurător este faptul că același lider al grupului de consilieri USL se gândește să-și antreneze colegii mai noi din consiliul local. El a solicitat pentru ședința extraordinară din 24 iulie – pe care, au fixat în stil dictatorial fără să-și întrebe colegii din opoziție, care părăsiseră sala, dacă sunt de acord cu acea dată – raportul serviciului de evidența populației și a poliției locale. Iată motivația: ”Nu am primit de foarte mult timp rapoarte de activitate din partea acestor servicii și este bine, consiliul local este la început, sunt foarte mulți consilieri noi, și este bine să pornim cu aceste rapoarte de activitate ca fiecare dintre consilieri, și cei vechi și cei noi, să aflăm ce s-a întâmplat în ultima jumătate de an. Măcar pentru această perioadă”, a cerut Matei.

Cristian Matei nu a ascuns că vor solicita în următoarele ședințe extraordinare tot felul de rapoarte de la regia subordonată și de la celelalte servicii și instituții aflate în subordinea consiliului local.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh