19
Vi, Apr
20 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Excursie la Cracovia-Auschwitz

 

În luna octombrie a acestui an școlar elevii Colegiului Național „Mihai Viteazul” au derulat un proiect în cadrul activitaților de comemorare a Holocaustului. Proiectul a cuprins și organizarea unei vizite la Complexul Muzeal Auschwitz Birkenau, unde au fost evocate evenimente din timpul celui de-al doilea război mondial.

 Elevii au avut ocazia de a vedea urmele ororilor de la Auschwitz și au avut parte de experiențe memorabile, putând să asimileze mai ușor informațiile pe care le-au primit la școala. Aceștia au avut parte de interacțiuni cu ghizii si au avut posibilitatea de a afla numeroase detalii despre întâmplările nefericite ale războiului. Participanții au plecat mai determinați si responsabilizați cu privire la evenimentele trecutului.

 

Excursie în Țara Hațegului

 

Elevi din clasa a XII-a ai colegiului nostru au parcurs, la începutul lunii noiembrie, un traseu turistic cu valoare didactică și au avut posibilitatea să-și consolideze cunoștințele de istorie, geografie, religie, în urma vizitării unor obiective istorice importante: Castelul Huniazilor, Ulpia Traiana Sarmizegetusa, Cetatea Devei, Biserica de la Densus, Cetatea Alba Carolina.

Conștientizăm importanța cunoașterii cât mai variate a bogației noastre peisagistice și istorice; aceste excursii au ca și finalitate promovarea valorilor romanești și apropierea de cultura noastră națională. Prin intermediul excursiei, elevii au aflat informații interesante despre zonele pitorești ale României care le dezvoltă curiozitatea de a descoperi și alte locuri frumoase și interesante.

Activitațile au avut o importantă valoare educativă și mulțumim profesorilor care le-au coordonat.

 

Silvia Pîrlea,

Consiliul elevilor din CNMV

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh