19
Vi, Apr
20 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În urmă cu 6 ani am derulat proiectul de voluntariat „Oferă un strop de fericire” la care anual sunt implicați peste 100 de elevi. Proiectul se bucura de un real succes, reușind în fiecare an să facem mulți copii si bătrâni fericiți. Obiectivele proiectului sunt:

pentru elevi:

  • Să se dezvolte solidaritatea interumană în rândul elevilor
  • Să se faciliteze dezvoltarea spiritului de inițiativă în rândul elevilor
  • Să își dezvolte abilitățile de comunicare și colaborare
  • Să se dezvolte competențele antreprenoriale
  • Să se familiarizeze cu activitățile de voluntariat

pentru cadrele didactice:

  • Să își dezvolte abilitățile de comunicare și colaborare
  • Să se familiarizeze cu activitățile de voluntariat

            În data de 14 decembrie 2017, elevii Colegiului Tehnic „Dr. Ioan Rațiu” Turda au făcut o vizită de Crăciun la Centrul de zi Spiridușii și Centrul de zi Carine din Câmpia Turzii unde au fost distribuite cadourile de Crăciun obținute din activitățile derulate anterior vizitei. Elevii au realizat un scurt program artistic specific sărbătorii de Crăciun au recitat poezii, si au cântat  colinde împreună cu copii din centru.

În această perioadă ne dorim să aducem acestor copii mai multă speranță și să le arătăm că le suntem alături. Este un moment prielnic pentru ca în aceste clipe să ne unim eforturile și să le oferim un strop de fericire cu gestul nostru. Trebuie să ne amintim că sunt și copii care nu se pot bucura de cadouri de sărbători, copii care au tot dreptul de a fi fericiți și de a avea pe cineva aproape măcar în această perioadă. Un copil care nu poate fi fericit în inocența lui rămâne una din cele mai mari tristeți ale lumii. Bucuria unui copil este neprețuită, iar noi vrem să vedem zâmbete și pe fețele acestora. De aceea am continuat această campanie care s-a bucurat anul acesta, mai mult ca oricând de o implicare impresionantă din partea elevilor colegiului.

            Au fost donate haine, jucării, dulciuri și fructe. Copiii au cântat colinde alături de elevii colegiului și s-au bucurat de darurile primite. Atât personalul cât și copiii ne-au primit cu multă căldură, ne-au pregătit colinde, poezii și felicitări confecționate manual.

Această acțiune este rezultatul unui excelent parteneriat între colegiul Tehnic „Dr. Ioan Rațiu”, Centru de zi Spiridușii, Centru de zi Carine și a devenit o reușită prin bunăvoința elevilor colegiului, părinților, diriginților și inițiatoarelor campaniei doamnele profesoare Oșan Genina și Frunzăreanu Mihaela. Campania ne îndeamnă să ne gândim și să dăm atenție oamenilor din jurul nostru care se află în situații dificile nu doar de sărbători, ci de fiecare dată când avem ocazia. Acțiunile umanitare vor continua deoarece acest proiect județean are programate activități și în martie când ne vom deplasa la centrele pentru vârstnici din județele Alba și Mureș.

 

Prof. Frunzăreanu Mihaela Valeria

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh