28
Joi, Mar
23 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Stopul cardiac în afara spitalului (out-of-hospital cardiac arrest OHCA), cu încercare eșuată de resuscitare cardiopulmonară (RCP) este a treia cauza de deces în țările industrializate. Multe dintre aceste vieți ar fi salvate dacă mai mulți civili ar putea aplica imediat resuscitarea cardiopulmonară (RCP).

Prin proiectul Educarea elevilor din cadrul învățământului liceal turdean în resuscitarea cardio pulmonara bazală - ¨Și copiii pot fi eroi¨, Clubul Rotary Turda își propune să testeze receptivitatea și disponibilitatea elevului turdean de a învăța și a se implica în viața cotidiană a comunității, de a trece de la stadiul de observator pasiv la stadiul de salvator activ în cazul nefericit al unui stop cardio –respirator. Activitățile acestui proiect pilot, s-au desfășurat în perioada 26 februarie – 1 martie, sub îndrumarea dr. Bogdan Miclăuș, cu o grupă de aproximativ 30 de elevi de la Colegiul Național ”Mihai Viteazul” Turda și au constat din curs teoretic de inițiere a elevilor în resuscitarea cardio-pulmonară bazală, curs practic de inițiere a elevilor în resuscitarea cardio-pulmonară bazală, simulări de cazuri practice pe manechine, verificarea cunoștințelor acumulate de elevi, elevii fiind recompensați și cu o diplomă care atestă absolvirea acestui curs. Datorită interesului crescut al elevilor de la Colegiul Național ”Mihai Viteazul” pentru acest proiect, în viitor vor mai avea loc astfel de cursuri și pentru alte grupe de elevi.

În viitor, Clubul Rotary Turda speră într-o extindere treptată a acestui curs în cadrul tuturor liceelor turdene, unde se va manifesta interesul pentru acest subiect.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh