20
Sam, Apr
20 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

160 de participanți,  o echipă de organizare determinată să schimbe lumea și mult entuziasm. Acestea sunt ingredientele din Transylvania Debate Showdowns ediția a V-a, cea mai mare ediție de până acum.

Tinerii au venit din toate colțurile Transilvaniei, din orașe precum Brașov, Cluj-Napoca, Deva, Hunedoara, Târgu-Mureș, Turda, Câmpia Turzii și Sfântu Gheorghe pentru a învăța mai bine noțiuni precum naționalizare, privatizare sau sistem de credite transferabile în sistemul școlar. Fiind singura competiție de dezbateri academice din Turda, membrii comunității locale s-au alăturat mișcării, iar 30 de elevi din liceele din Turda și Câmpia Turzii au participat și au dobândit calități de oratorie.

Membrii The Da Vinci System au arătat și la această ediție curajul de a participa, alături de dorința de a-și dezlănțui potențialul uman și cu această ocazie felicităm echipa formată din Anda Popescu, Alexia Știrb și Roman-Crișan Rada  pentru că au ajuns în semifinalele competiției. De asemenea, nu s-au mulțumit doar cu un loc în semifinale așadar au ocupat și locuri semnificative în topul vorbitorilor din întreaga competiție. Anda Popescu a obținut locul 1 la nivel individual, urmată de colegele ei de echipă: Alexia Știrb pe locul 2 iar Roman-Crișan Rada locul 9. Performanța Radei a șocat întreaga comunitate de dezbateri academice, aceasta fiind cea mai tânără persoană care s-a apropiat de asemenea rezultate. În timp ce majoritatea participanților erau elevi de liceu, Roman-Crișan Rada este abia în clasa a șaptea, lucru care nu a oprit-o din a atinge performanțe extraordinare.


De asemenea, Teodora Cazacu, Rareș Lişcan și Țicudean Tudor au ajuns in finala competiției unde au dat tot ce au putut pentru a câștiga cupa acestei ediții.    
Un proiect de o asemenea dimensiune nu ar fi fost posibil fără sprijinul unor sponsori și parteneri, așadar mulțumim în primul rând Colegiului Național "Mihai Viteazul" care a găzduit și de această dată competiția și Salinei Turda care s-a asigurat că participanții se pot bucura de cea mai spectaculoasă locație pentru finală din toate competițiile de dezbateri din România.  
 La nivelul sponsorilor, mulțumim EduHub pentru că a oferit drept premiu o colecție de cărți care nu trebuie să lipsească din biblioteca tinerilor, Brutăria Eldi care s-a asigurat că participanții vor cuceri lumea cu stomacul plin, Diosan care a răcorit echipele după runde aprinse de dezbateri, Daisler Print House datorită căruia fiecare persoană implicată a primit o diplomă și materiale care îi vor aminti mereu de această experiență plăcută, iar Agroliv și Marele Alb fără de care acest eveniment nu ar fi fost posibil.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh