20
Sam, Apr
19 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În perioada 25 februarie- 01 martie 2019,  a avut loc la Zubeyde Hanim Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi din Muğla, Turcia, prima activitate de predare/ formare/ învăţare  din cadrul  proiectului de cnmv eleve erasmus+cnmv eleve erasmus+ turcia parteneriat strategic ERASMUS+  – Acţiunea KA2 – parteneriate strategice în domeniul școlar (Cooperare și Inovare Pentru Bune Practici), cu titlul "Filming Together to be Closer”,  finanţat de Comisia Europeană prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP).

 La această reuniune au participat reprezentanţi din: Spania (ţara coordonatoare), Finlanda, Lituania, România, Turcia. Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” a fost reprezentat de 4 eleve: Banka Roxana (clasa a IX-a A), Chinceș Iulia (clasa a IX-a B), Iovu Ilinca (clasa a IX-a B) şi Suciu Andrada (clasa a X-a D), însoţiţi de doamna profesoară Incze Daniela.

Pe parcursul a cinci zile, participanţii la mobilitate s-au implicat în activităţi menite să le dezvolte competenţele regizorale, dar și  cele legate de filmări, montare video și prelucrarea imaginilor. Atelierele desfășurate în acest sens, "How to shoot a short film", "Applying the filming techniques" , "Study different kinds of film" au ajutat participanţii la mobilitate să se iniţieze în arta filmatului, familiarizându-se cu etapele producerii unui film de scurt metraj: pre-producţia, pregătirea pentru etapa de producţie, producţia propriu-zisă (filmarea), etapa de după încheierea filmărilor și post­-producţia.

Pentru a înţelege mai bine conceptul de regie și de producţie, elevii au avut oportunitatea de a-și asuma rolul de regizor, de cameraman și de actori. Astfel, elevii și-au însușit anumite tehnici de filmare, producând filme scurte pe tema unei valori europene- libertatea.

Elevii și profesorii celor 4 ţări oaspete au avut ocazia să înveţe cuvinte de bază ale limbii turce şi să se bucure de frumuseţile naturale din regiune: Akyaka și Marmaris. Această ultimă staţiune este situată într-un frumos golf, în locul de întâlnire dintre marea Egee şi marea Mediterană.

În cadrul unei întâlniri, profesorii participanţi au stabilit, totodată, sarcinile de lucru în vederea pregătirii următoarei mobilităţi, care va avea loc în Kaunas, Lituania, în perioda 06 mai -10 mai 2019.

 Elevii s-au intors acasă cu experienţe deosebite, cu deprinderi de comunicare în limba engleză, aceștia învăţând și unele cuvinte în limba turcă. De asemenea, elevii au avut ocazia să locuiască la familii gazdă, adapatându-se, astfel,  la un mediu nou, la o nouă cultură și la un nou stil de viaţă.

   Activitatea a fost apreciată pozitiv de partenerii participanţi, gazdele fiind apreciate pentru organizare și pentru  omogenitatea  programului.

 

               Director,                                                                                                      Coordonator proiect,

prof. Alexandra-Maria ZAMFIR                                                                             prof. Mioara BOBOIA

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh