28
Joi, Mar
20 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ziua de vineri, 27 iunie 2019, va rămâne în memoria comunității turdene ca data la care primului Club Leo din Turda, Club Leo Alpha Potaissa,  i s-a acordat carta clubului, document fundamental prin care îi club leo alpha potaissasunt recunoscute toate drepturile și privilegiile, ca membru al Cluburilor Leo din toată lumea, care fac parte din familia Cluburilor Lions. Sponsorul Clubului Leo Alpha Potaissa este Clubul Lions Turda-Câmpia Turzii. Ineditul evenimentului constă și în faptul că acesta este primul Club Leo din țară ai cărui membri, la înfiinţare, sunt doar elevi de gimnaziu, cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, provenind în majoritate de la Școala Gimnazială ⹂Avram Iancuˮ Turda, dar şi de la Școala Gimnazială ⹂Andrei Şagunaˮ Turda. În cadrul primelor alegeri ale noului club, a fost ales Consiliul director, al cărui președinte este Tudor-Bogdan Miclăuș, de la Școala Gimnazială ⹂Avram Iancuˮ Turda. Tinerii au participat deja ca voluntari la prima lor activitate, ⹂Târgul de puriciˮ Turda, ediția a II-a.

Primul Club Leo a fost înființat în 1957, în statul american Pennsylvannia, sub numele de Clubul Leo de la Liceul Abington,

     sub sponsorizarea Clubului Lions Glenside. Numele Leo nu este întâmplător, ci reprezintă inițialele motto-ului clubului: Leadership (abilități organizatorice și motivaționale în cadrul comunității), Experience (cooperarea și munca în echipă pot aduce schimbări majore, atât în propria comunitate, cât și în lume), Opportunity (dezvoltare personală și recunoașterea aportului personal din cadrul activităților). Conform motto-ului său, Clubul Leo este o organizație

   care își desfășoară activitatea sub egida conceptelor etice ale prieteniei, angajării, susținerii, întrajutorării, responsabilității civice și,

      nu în ultimul rând, al susținerii celor aflați în nevoie, prin acțiuni umanitare. Tinerii care participă la activitățile clubului își vor dezvolta, pe lângă spiritul de voluntariat, abilitățile antreprenoriale, organizaționale, interpersonale și de comunicare, spiritul de echipă, și, mai important decât toate, personalitatea și relaționarea socială.

            Ceremonia acordării cartei Clubului Leo Alpha Potaissa a fost condusă de domnul Răzvan Rotta PDG (Past District Governor) Lions District 124 România, într-o atmosferă solemnă, marcată de emoțiile proaspeților membrii Leo, cât și ale invitaților. După rostirea angajamentului de onoare al membrilor noului club, fiecăruia i s-a înmânat diploma de membru și insigna de membru Leo, iar președintelui Tudor-Bogdan Miclăuș i-a fost înmânată carta.

                La eveniment au participat, doamna Doina Popovici, președinta Clubului Lions Turda-Câmpia Turzii, doamnele Monica Moldovan și Cristina Suciu, membre ale Clubului Lions Turda-Câmpia Turzii, doamna Cristina-Maria Ciurtin, consilierul coordonator al Clubului LEO Alpha Potaissa,  Alexandru Ignat, vicereședinte II al Leo District 124 România, 2019-2020, Bogdan Scăunașu, directorul HR al Clubului Leo Bastion Cluj, cadre didactice de la şcoala gimnazială şi părinţi ai copiilor.

            Această importantă ceremonie s-a bucurat de susținerea conducerii Școlii Gimnaziale ⹂Avram Iancuˮ Turda, prin doamna director Monica-Mihaela Bia și doamna director-adjunct Olga-Marta Rișcău, care au fost prezente la emoționantul moment, alături de elevii lor.

 

Întreaga festivitate s-a încheiat cu un desert special, un tort având sigla Lions Club Internaţional,  preparat în onoarea înfiinţării noului Club Leo şi a membrilor săi, cu dedicaţie specială pentru copiii care tocmai promovaseră evaluarea naţională cu rezultate foarte bune. După finalizarea evenimentului copiii au intrat cu adevărat într-o vacanţă binemeritată, urmând să se întoarcă cu forţe noi pentru a realiza proiectele pe care şi le-au propus pentru noul an lionistic.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh