19
Vi, Apr
20 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Un concurs prestigios, dar mai puțin mediatizat în ultima perioadă este cel intitulat „Lumina Math”, concurs național de matematica ajuns la cea de-a 23-a ediție, cu un grad ridicat de dificultate, destinat elevilor din clasele II-VIII.

La ediția din acest an, cele mai bune rezultate au fost obținute de doi elevi ai Școlii Gimnaziale „Ioan Opriș”, care au obținut premiul întâi la acest concurs.campioni lumina math

Este vorba de Mara Vidrașcu, din clasa a II-a, care a obținut un punctaj de 86.0250203101. la proba scrisă, și  de 88 la proba online. Este locul I pe Turda și poziția a șasea între rezultatele din întreg județul Cluj. Mara este și o talentată dansatoare din pleiada de talente a Clubului de Dans Sportiv Potaissa Turda.

Colegul său din clasa a IV-A, Andrei Mihai Străjan, a obținut 82.02404050609 la proba scrisă și 97 la cea online. El a obținut astfel cel mai bun rezultat din Turda și al șaptelea din județ. Andrei este și unul dintre campionii turdeni la șah, la categoria sa de vârstă, iar despre reușitele sale Turda INFO a scris în mai multe rânduri. În plus, Andrei a caștigat titlul de Sportivul Anului, la Gala Zilelor Municipiului Turda.

Motiv pentru care ambii merit felicitați, întrucât li se întrevede un viitor strălucit în studiul acestei frumoase și nu ușoare, materii școlare, care este matematica, indiferent de ramurile sale.

Alți elevi turdeni au obținut premiul II: Maia Andreea Breabăn (clasa a III-a), Irina Maria Pașca(clasa a II-a),  Ioan-Florian Șimonca(clasa a III-a),  Traian Pintea (clasa a IV-a), Vlad Daniel Muntean (clasa a III-a),  Ștefan Darian Pamfilie (clasa a II-a), toți de la aceeași Școală Gimnazială „Ioan Opriș”, și Cătălin Gabriel Saroși (clasa a III-a), de la Școala Gimnazială „Avram Iancu”.

Premiul trei a fost obținut de următorii elevi turdeni: Nadia Sorana Mostecky (clasa a III-a), Andrei Tudor Badea (clasa a III-a), de la aceeași Școală „Ioan Opriș”, în timp ce alți 15 merituoși elevi au obținut mențiune la ediția din acest an a concursului Lumina Math.

Felicitări tuturor, iar anul viitor să obțineți rezultate și mai bune!

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh