25
Joi, Apr
6 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Când vine vorba de viitor, cu greu putem spune că ni-l putem ”programa” exact așa cum ni-l dorim. Și totuși, cu ambiție și determinare, unii au această șansă. Printre ei se numără 10 tineri de clasa a XI-a din județul Cluj, pasionați de informatică, dar cu resurse materiale limitate, care își doresc un viitor în... programare.

”Programator de viitor” este un proiect-pilot al Fundației World Vision Romania, derulat la Cluj, care s-a născut din dorința de a le da acestor adolescenți  șansa să-și depășească condiția socială prin educație șelevi informaticai pregătire temeinică într-un domeniu extrem de atractiv în zonă. Proiectul se adresează elevilor de clasa a XI-a de la profilele matematică-informatică sau științele naturii, de la licee din orașe mai mici precum Gherla, Dej, Huedin sau Câmpia Turzii, unde oportunitățile de învățare și dezvoltare personală sunt limitate.

În parteneriat cu Petru Trîmbițaș, fondatorul platformei didactice online WellCode, le oferim tinerilor posibilitatea de a studia informatica și de a-și asigura o carieră în domeniu. În cadrul proiectului, aceștia vor avea acces gratuit la platforma www.wellcode.ro, vor fi monitorizați lunar și evaluați de echipa WellCode, vor participa la workshop-uri susținute de specialiști în domeniu și vor avea acces la diferite evenimente de tip ”Ziua Porților Deschise” sau internship-uri organizate de partenerii noștri corporate.

”E un program de mentorat, fiecare parcurge modulele online în ritmul lui. Dar la final o să învețe toată materia de liceu, plus ce e necesar ca să se poată angaja. O să aibă parte de tot ajutorul din partea echipei WellCode, o să răspundem la întrebări, o să avem convorbiri, e ca și cum am sta în aceeași casă și ei pot să apeleze la noi ori de câte ori e nevoie fie de o explicație suplimentară, fie de o încurajare, fie de o mustrare pentru că nu lucrează suficient”, spune Petru Trîmbițaș.

Cursurile sunt create în jurul limbajului de programare C++, care se predă și în licee.La final, participanții ar trebui să fie capabili să obțină rezultate foarte bune la examenul de bacalaureat și să găsească ușor un loc de muncă în domeniul IT. ”Îmi place gaming-ul și am învățat să fac aplicații pentru mobil cu Unity (motor grafic foarte popular pentru crearea de jocuri video). M-am gândit că aici am șansa să mă perfecționez, sper să ajung să lucrez într-o companie mare”, a spus Daniel la primul curs.

”La liceu nu ia nimeni foarte în serios informatica, chiar dacă suntem la profil mate-info. Mai mult stăm și ne jucăm pe calculator. Asta mi s-a părut ocazia perfectă să mă dezvolt”, a spus și Sonia.

WellCode este prima platformă online pentru învățat programare de la zero care utilizează exemple din viața reală care ajută la înțelegerea fiecărei lecții. Mentorii, în frunte cu Petru Trîmbițaș, au minimum 5 ani experiență în lucrul cu elevi medaliați la olimpiadele naționale sau internaționale și au făcut internship-uri la Google sau Facebook.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh