19
Vi, Apr
20 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Unul dintre cele mai importante lucruri din zilele noastre este să ne cunoaștem puterile pe care le avem ca și cetățeni. Există mulți tineri care nu se simt suficient de informați în legătură cu organele de putere de la nivel local. Astfel, Centrul CIVIC, împreună cu Primăria Turda, își propune să organizeze Consiliul local al Tinerilor: o simulare a unei ședințe de consiliu local în care acesta este alcătuit în totalitate din tineri. La finalul acestui proiect, persoana care a prezentat cel mai mare nivel de consiliul local al tinerilorimplicare va avea oportunitatea să devină primarul Turzii pentru o zi.

Proiectul are ca scop principal informarea tinerilor cu privire la puterea pe care o are Consiliul local în comunitatea lor apropiată. Acesta va avea două părți principale: o sesiune de training-uri în care participanții vor afla puterea acestei instituții și modul de desfășurare a unei ședințe de consiliu, după care va urmă simularea propriu-zisă. În urma acesteia, consilierul care se va afirma cel mai bine va putea să ocupe funcția de primar pentru 24 de ore. Va participa la întâlniri cu cetățenii, cu consilierii și va fi pus în față unor probleme administrative care îl vor face să își schimbe viziunea în legătură cu administrația locală.

Sesiunea de training-uri va avea loc pe 20 martie la ora 16:00, iar ședința de consiliu va avea loc în 27 martie de la ora 17:00. Pentru cei interesați, în data de 11.03.2020 la ora 17:00 se vor deschide înscrierile pe evenimentul de pe Facebook, Consiliul Local al Tinerilor Turda, de pe pagina CIVIC Turda.

 

NR- FOTO de la ediția precedentă

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh