20
Sam, Apr
19 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Festivalul „Hai-Hui printre povești”, inițiat în 2019 în Parcul Central, se mută în spațiul virtual. Va cuprinde o serie de evenimente dedicate copiilor și familiei: ateliere de hrană vie (raw vegană), un maraton audio din poveștile copilăriei și basmele popoarelor, precum și o incursiune în literatura română contemporană pentru copii.puck festival

 

Activitățile sunt organizate de Teatrul de Păpuși „Puck” alături de partenerii de la Bucătăria-I DivinăItsy Bitsy și Cărturești Cluj.

Luni, 1 Iunie, de la ora 11, va fi transmis (în regim de live streaming) pe pagina de Facebook a Teatrului „Puck” cel de-al doilea episod al serialului online „Domnul Păpădie și Prosop”.

În noul episod, domnul Păpădie și Prosop au găsit rețeta fericirii! Cum toți copiii vor fi răsplătiți cu bunătăți, în această zi specială, ghizii noștri în bucătărie ne propun o rețetă de dulciuri sănătoase, fără zahăr. Preparând bombonele din fructe și migdale, prietenii noștri s-au pregătit și de o petrecere.  Doritorii își pot pregăti deja ingredientele: curmale, prune deshidratate, caise deshidratate, migdale înmuiate (timp de patru ore), precum și pudră de orz verde, carob, maca și ghimbir.

Primul episod aici și mai multe detalii despre proiect, aici: http://teatrulpuck.ro/domnul-papadie-si-prosop/

 

Un alt moment important al festivalului online de Ziua Copilului este Maratonul poveștilor – AudioPuck – Poveștile copilăriei (în limba română) & basmele popoarelor (în limba maghiară).

Cum sărbătoarea copilăriei se mută în mediul on-line, în intervalul orar 12.30-16.30, vă propunem un maraton al poveștilor, în lectura actorilor Teatrului „Puck”.

Demersul artiștilor clujeni vine în sprijinul educatorilor, învățătorilor și profesorilor, care vor putea folosi înregistrările ca material didactic și suport educativ pentru orele de limbă și literatură, atât pentru limba română, cât și pentru limba maternă a minorității maghiare din România.

Îi veți asculta pe actorii: Ramona Atănăsoaie, Andreea Bolovan, Ionuț Constantinescu, Ion Iurcu, Radu Lărgeanu, Iulian Lungu, Călin Mureșan, Angelica Pamfilie, Andra Ștefan, Robert Trifan, Adina Ungur, Patka Ildikó, György László, Domokos Szabolcs, Erdei Emese, Giriti Réka, Bondár Tibor, Mostis Balázs, Pünkösti Laura și Urmánczi Jenő.

Ascultați poveștile copilăriei pe paginile dedicate

În română: https://www.facebook.com/teatruldepapusi.puck/

În maghiară: https://www.facebook.com/kolozsvaripuckbabszinhaz/

Mai multe înregistrări gratuite puteți accesa pe site-ul teatrului:          http://teatrulpuck.ro/audiopuck-2/.

 

1uniFEST - Festivalul petrecerilor de acasă pentru copii – pe platforma on-line Itsy Bitsy

Copiii care au stat în izolare atâtea luni au acum şansa să petreacă #impreuna cu prieteni de pe toată planeta, la cea mai mare sărbătoare a zilei de 1 Iunie - 1uniFEST - Festivalul petrecerilor de acasă pentru copii. Itsy Bitsy conectează copiii şi părinţii de pretutindeni în cel mai mare festival online, care va ţine trei zile şi trei nopţi, ca în poveşti. 72 de ore non stop în online video şi la radio, cu poveşti, joacă, muzică, dans, teatru, magie, petreceri interactive vor fi disponibile gratuit începând cu 30 mai la ora 00:00.

Programul Teatrului de Păpuși ,,Puck”, în cadrul 1uniFEST

Sâmbătă, 30 mai

14:00 Spectacol de teatru pentru copii “Lupul interzis” – spectacol în limba română

Duminică, 31. mai

22:00 Spectacol de teatru pentru copii “Prin ochii Micului Prinț” – spectacol nonverbal, cu inserții în limba maghiară

Luni, 1 Iunie

14:00 Spectacol de teatru pentru copii “Strada cu îngeri” – spectacol nonverbal.

 

Mai multe detalii despre programul 1uniFEST - Festivalul Petrecerilor de Acasă pentru Copiii Români de Pretutindeni, organizat de Itsy Bitsy, puteți găsi aici: https://www.facebook.com/events/595145581097372/

Totodată, luni, 1 Iunie, de la ora 17.30, vor începe  Lecturile copilăriei .

Actrițele Teatrului de Păpuși ,,Puck”, Angelica Pamfilie și Adina Ungur vor citi din cartea „Băiețelul care se putea mușca de nas” de Alex Moldovan și ilustrații de Irina Georgescu, editura Arthur & „De ze zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?...și alte 10 întrebări fantastice” de Adina Rosetti și ilustrații de Cristiana Radu, editura Curtea Veche.

Evenimentul este dedicat în special copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani, dar sunt bineveniți copiii de orice vârstă, din toate colțurile țării!

Înscrierile pentru eveniment se fac la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., precizând în subiectul mail-ului „înscriere la Lecturile copilăriei”. Evenimentul se va desfășura pe platforma Zoom și este gratuit.

 

Mai multe detalii despre eveniment aici: https://www.facebook.com/events/3081857371837684/.

 

Despre Teatrul de Păpuşi „Puck"

Teatrul de Păpuşi „Puck" a fost înfiinţat în 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde peste 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck" este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional „Puck", unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck", un eveniment dedicat întregii familii.

 

 

Biroul de Marketing

Teatrul de Păpuși PUCK

 

FOTO: Arhivă

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh