11
Joi, Aug
16 New Articles

Educație
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Vremea rea de ieri, cu un Cod Portocaliu pe zona Munților Apuseni, a făcut ravagii pe Valea Arieșului. S-au semnalat scurgeri importante pe versanți, pâraie umflate și chiar alunecări de teren. În această dimineață, apele umflate ale râului Arieș purtau la deseurivale tone de PET-uri și alte deșeuri, strânse de pe văile montane de afluenții acestui râu. De fiecare dată când se semnalează ape umflate pe Valea Arieșului, urmează mizerii și gunoaie ce colorează întreaga zonă din avalul râului. Un peisaj dezgustător care vorbește de lipsa de civilizație atât a localnicilor din satele de pe Valea Arieșului, cât și de incapacitatea autorităților de a curăța această zonă și a educa populația înspre protecția mediului înconjurător. Din păcate lipsa de civilizație și lenea celor care ar trebyi să-i pedepsească pe toți cei care aruncă sau depozitează deșeuri pe albiile apelor duc la producerea acestui fenomen. Poate instalarea unor  plase sau alte montaje flotante pe râu ar putea aduna deșurile și ar împiedica contaminarea mai departe a râului Mureș, a Dunării și, în ultimă instanță a Mării Negre.

Cine ar face asta, ar merita toate aprecierile populației. Până atunci, rușine să le fie celor care, pentru a nu plăti serviciul de salubritate, își depozitează gunoaiele pe albiile apelor!

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh