11
Joi, Aug
16 New Articles

Educație
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

  • Elevii vor putea moderniza inclusiv școlile și liceele din care provin;
  • EMS va suporta școlarizarea dacă numărul cursanților va depăși 185 de elevi.

 

Turda, 16 septembrie 2020: EMS Floor Group, cea mai mare companie specializată în aplicarea de sisteme de pardoseli pe bază de rășini sintetice ce activează la nivel european, fondată de frații Claudiu și Marius Baciu, deschide la Turda prima scoala turda„Școală de aplicatori în domeniul pardoselilor sintetice și hidroizolațiilor”, cu finanțare europeană. În cadrul școlii, 185 de elevi înscriși la liceu, școală profesională sau postliceală, proveniți din zone defavorizate din regiunea Nord-Vest, se vor putea specializa într-o meserie nouă.

Proiectul include parteneriate cu unitățile de învățământ din care provin cursanții.

”Lucrând cot la cot cu aplicatorii, la începuturile afacerii noastre, am descoperit că procesul de învățare a tehnicilor și sistemelor de aplicare a rășinilor durează aproape doi ani. De asemenea, în procesul de dezvoltare a echipelor EMS, am descoperit că în România nu există o specializare în acest sens, astfel că ideea unei școli de profil, care să îmbine teoria cu stagii concrete de practică, a venit firesc”, a declarat Claudiu Baciu, antreprenor, cofondator al EMS Floor Group.

Compania a obținut finanțare europeană de 500.000 de euro prin Programul Operațional cu Capital Uman, proiectul ”Stagii de practică în domeniul construcțiilor pentru 185 de elevi din regiunea Nord-Vest” având ca perioadă de implementare 2020-2022.  

Ne-am axat pe elevii care provin din zone defavorizate precum Ocna Mureș, Poiana sau Câmpia Turzii și suntem în proces de semnare a parteneriatelor cu școlile din zonă. Împreună cu directorii unităților de învățământ, am stabilit că, dacă numărul elevilor care vor dori să intre în program va depăși limita de 185, îi vom școlariza pe toți, iar EMS își va asuma costurile suplimentare. Scopul acestui program este de a oferi copiilor de aici șansa să învețe o meserie care ar putea să le ofere pe viitor un trai decent”, a explicat Marius Baciu, cofondator EMS Floor Group.

Potrivit programei, elevii vor acumula noțiuni teoretice despre sistemele de rășini, pe care apoi le vor exersa în timpul stagiilor de practică. Sesiunile de curs sunt împărțite în stagii de câte 3 luni, astfel încât, pe parcursul celor 24 de luni, toți cei 185 de elevi înscriși în program să beneficieze de școlarizare, prin parcurgerea completă a curriculei.  

La cursurile școlii vor putea participa elevii de clasele a XI-a și a XII-a de liceu, elevii claselor a X-a și a XI-a din cadrul Școlilor Profesionale și elevii din toți anii de studiu pentru unitățile de învățământ postliceal.

În baza parteneriatelor ce vor fi semnate cu școlile, o parte a stagiilor de practică va include modernizarea unităților de învățământ incluse în program. ”Vom trasa și organiza terenurile de sport, vom amenaja căi pietonale în școli și în afara lor, vom recondiționa scările și căile de acces în clădiri. Toate lucrările se vor baza pe rășină și vor fi realizate de elevi, sub stricta supraveghere a specialiștilor EMS”, a adăugat Claudiu Baciu.

Compania ia în calcul angajarea unui număr cât mai mare de absolvenți ai Școlii de aplicatori, la finalul programului.

Școala va respecta normele de siguranță sanitară și distanțare fizică impuse de pandemie, utilizarea măștilor și a mănușilor de protecție fiind o practică obișnuită în activitatea de aplicare a rășinilor profesionale.

Fondată în 2010, EMS Floor Group estimează pentru anul în curs afaceri de 11,4 milioane de euro, în creștere cu 22% față de anul anterior. Compania își propune ca până în 2025 să devină ”cel mai dorit angajator” din industria de profil în Uniunea Europeană și să depășească pragul de 20 de milioane de euro cifră de afaceri.

Despre EMS Floor Group:

EMS Floor Group – European Multisolutions Systems Group SRL – este o companie antreprenorială integral românească fondată la Turda, în 2010, de frații Claudiu și Marius Baciu. Compania, activă în domeniul  prestărilor de servicii în construcții, implementează sisteme profesionale de pardoseli și lucrează cu cele mai performante materiale și tehnologii cunoscute și acreditate la nivel european.

EMS Floor Group are 140 de angajați la nivel de grup și operează în România și pe piețele din Belgia, Luxemburg, Franța și Ungaria cu trei divizii specializate: EMS Floor Systems, EMS Hydro Systems și EMS Polishing.

Printre proiectele realizate în cei 10 ani de activitate se numără: parcarea subterană de la Piața Universității, pardoselile pentru fabrica de baterii de la Bistrița sau pentru Carmangeria Moldovan, companie din sectorul agroalimentar. În străinătate, printre proiectele de anvergură se numără sistemul de pardoseli pentru cea mai mare închisoare din Belgia, respectiv, sistemul de pardoseli pentru retailerul Auchan, în Luxemburg. Grupul a încheiat exercițiul financiar 2019 cu afaceri de 9,3 milioane de euro, în creștere cu 21,35% față de anul anterior.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh