20
Sam, Apr
19 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

A fost emisă Hotărârea CJSU Cluj nr. 12 din 19.02.2021 privind modificarea scenariilor de funcționare pentru unele unități de învățământ preuniversitar de pe raza județului Cluj. scoala online

Având în vedere adresa Direcției de Sănătate Publică a Județului Cluj din 19.02.2021 privind situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități din județul Cluj și adresa Inspectoratului Școlar Județean Cluj din 19.02.2021, cuprinzând solicitările de modificare ale scenariilor de organizare și funcționare, la propunerea Consiliilor de Administrație ale unor unități de învățământ preuniversitar de pe raza județului Cluj, avizate de Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj, CJSU Cluj a hotărât următoarele:

„Se aprobă, începând cu data de 22.02.2021, modificarea scenariilor de funcționare pentru unele unități de învățământ preuniversitar de pe raza județului Cluj, conform Anexei nr. 1  care face parte integrantă hotărâre”.

Hotărârea nr. 12 a CJSU Cluj poate fi consultată accesând link-ul: https://cj.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/37/2021/02/HCJSU-nr-12-din-19.02.2021.pdf

Mai direct, trec la Scenariul 2, după ce până azi funcționau în Scenariul 1, Școala Gimnazială Ploscoș din comuna Ploscoș, Școala Gimnazială „Simion Balint" Copăceni și Grădinița cu Program Normal Săndulești, din comuna Săndulești, Școala

Gimnazială Tureni și Grădinița Cu Program Normal Comșești din comuna Tureni.

Însă sunt și școli care trec la scenarii cu mai puține restricții. Astfel, începând de luni, 22 februarie 2021, Școala Gimnazială „Ioan Bujor" Petreștii de Jos și Școala Primară Crăiești, trec de la Scenariul 2 la Scenariul 1, ca urmare a scăderii ratei incidenței cumulate a cazurilor COVID-19 la 1000 de locuitori sub 1.00. În cazul comunei Petreștii de Jos, aceasta a ajuns la 0.59, vineri, 19 februarie 2021.

Totodată.  trec de la Scenariul 3 la Scenariul 2, Școala Gimnazială „Mircea Luca" Băișoara și Grădinița Cu Program Normal Săcel, din comuna Băișoara.

Scenariile posibile sunt:

Scenariul 1

Participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori

 

Scenariul 2

Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor protecție

Participarea zilnică, în sistem online a elevilor din celelalte clase/ani de studiu

Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1.000, dar mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

 

Scenariul 3

Participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar

Participarea zilnică, în sistem online a elevilor din celelalte clase/ani de studiu

Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh