21
Ma, Sep
41 New Articles

Educație
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda în parteneriat cu Școala Gimnazială ”Teodor Murășanu” Turda organizează în perioada 24- 30 Iunie 2021 expoziția județeană de pictură SĂRBĂTOAREA IEI ROMÂNEȘTI. Iniţiativa acestei sărbători au avut-o,ziua iei romanesti în 2013, membrii comunităţii online La Blouse Roumaine. Ia, sau cămașa tradițională purtată de femei, este considerată cea mai importantă piesă a costumului popular românesc.

Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda marchează în acest an această sărbătoare prin editarea unei cărți poștale de colecție dedicată promovării portului popular turdean. 50 de exemplare vor fi donate Salinei Turda pentru a fi dăruite primilor 50 de turiști care vizitează Salina în data de 24 Iunie. Câte 2 exemplare vor fi donate Muzeului de istorie din Turda pentru colecția etnografică și Domnului Petre Suciu, președintele Asociației colecționarilor turdeni, iar 2 exemplare vor fi înregistrate în colecțiile speciale ale biliotecii.

De asemenea, iubitorii portului popular tradițional românesc și iubitorii de artă plastică pot admira în această perioadă într-o expoziție pe sfoară cele 57 de lucrări de artă plastică realizate de elevi de la Școala gimnazială ”Avram Iancu” Turda, Școala gimnazială ”Avram Iancu” Turda, Grădinița ”Prichindelul isteț” Turda și Școala ”Mihai Eminescu” Cluj-Napoca, care ilustrează ia românească.

Joi, 24 Iunie, vă invităm pe toți să sărbătoriți cu noi Ziua iei. Îmbracă și tu o ie și vino la bibliotecă să o vedem și noi, sau fă-ți un selfie îmbrăcat/îmbrăcată în ie, postează pe pagina ta de Facebook și etichetează Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda!

 

                                     

 

Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh