27
Sam, Apr
1 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Școala de fotografie este un proiect organizat de Potaissa Art, cu sprijinul finanțării obținute în cadrul programului Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act Tomorrow care oferă șansa a 22 de tineri liceeni din zona Arieș să-și dezvolte abilități în domeniul fotografiei folosindu-se acces gratuit la un studio mobil de fotografie ce beneficiază  de lumini profesionale și cameră foto. Pe lângă dezvoltarea profesională, proiectul oferă șansa de exprimare personală într-o formă artistică a tinerilor beneficiari în proiect.
În weekendul 7-8 august, au avut loc trainingurile de la Școala de Fotografie unde participanții au cutreierat străzile orașului Turda pentru a realiza fotografii arhitecturale îndrumați de un specialist în fotografie.
Școala de Fotografie a început sămbătă, în 7 august,  cu traininguri în urma cărora 22 de tineri au deprins informații în ceea ce înseamnă realizarea cadrelor artistice. La începutul zilei, tinerii au discutat despre câteva metode și concepte în fotografie și au învățat câteva trucuri în photoshop, folosind green screen-ul. Spre finalul zilei de training, participanții au pus în practică informațiile acumulate pentru a realiza imagini cu ajutorul aparaturii profesionale.
Duminică, în 8 august, tinerii au pornit la drum pe străzile orașului pentru a trage cadre și a realiza fotografii arhitecturale. Imagini pe care le veți putea vedea la expoziție în septembrie. În cadrul proiectului, 22 de tineri au contribuit la aducerea unui plus de valoare în ceea ce înseamnă nivelul cultural în Turda.
 Proiectul a creat un cadru în care tinerii au putut să se exprime liber și să exploreze domeniul fotografiei. Participanții s-au distrat învățând metode noi de fotografie pe care le pot aplica în dezvoltarea unei posibile cariere în artă.
În curând, vom putea să vedem și noi lucrările tinerilor la expoziția ce va avea loc la Turda în luna septembrie.
Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh