20
Sam, Apr
20 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În perioada 16 August-9 Septembrie 2021 Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda a organizat în parteneriat cu Asociația ”Împreună pentru voi” o serie de ateliere de creație, artă și îndemânare la Filiala Oprișani a instituției. Cuprinse în cadrulcopii biblioteca programului ”Biblioteca de vacanță 2021”, atelierele s-au adresat copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 14 ani. Înscrierea a fost gratuită și s-a făcut cu permisul de bibliotecă în limita locurilor disponibile.

Punând la dispoziție materialele necesare (hârtie colorată, cartoane, lipici, hârtie creponată, ierburi și acuarele) copii au realizat cu răbdare și îndemânare, sub îndrumarea bibliotecarei Gabriela Oseacă, mămăruțe, ciupercuțe, iepurași, gheișă, peisaj cu maci, deslușind tehnici mixte, tehnica colajului și arta origami, tradiția japoneză care dă viață hârtiei. Pătrunzând în lumea fascinantă a creativității, am descoperit mânuțe îndemânatice și creative pentru realizarea celor mai frumoase lucrări. Creativitatea este un proces de învățare aparte, în care copiii au posibilitatea să își descopere pasiunile, să ia decizii și să se exprime liber. Prin atelierele care au avut loc am dezvoltat creativitatea și antrenat răbdarea într-un cadru plin de bună dispoziție în care copiii au râs mult, și-au făcut noi prieteni, au dat frâu liber imaginației. I-am ajutat să aibă încredere în ei, să comunice mai uşor, să interacţioneze cu alţi copii, să-şi dezvolte creativitatea, să își descopere pasiunile şi talentele.

La atelierele de azi cei 11 participanți (Medeea, Elias, Rebeca, David, Ștefania, Dragoș, Andreea, Andrei, Larisa, Ștefan și Alexandru) au învățat să realizeze prin plierea cu măiestrie a hârtiei o gheișă.

Pentru că de săptămâna viitoare începe școala, astăzi s-au încheiat atelierele de vacanță, participanții primind din partea organizatorilor diplome și premii. Mulțumim Asociației ”Împreună pentru voi” coordonată de Dana Pașca, îi felicităm pe toți participanții la ateliere și îi mai așteptăm în vacanța de iarnă!

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh