20
Sam, Apr
20 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Protecția mediului este o problemă pe cât de gravă pe atât de complexă. Știm deja că, indiferent dacă vorbim specific de comunitatea turdeană sau de întreaga specie umană, trebuie să luăm urgent acțiuni care să oprească trendurile actuale de poluare.

 Laboratorul Ecologic își propune să construiască, prin educație, o comunitate locală îndrăgostită de mediu, prin transformarea subiectelor de mediu dintr-o tematică școlară insuficient abordată, într-un punct care unește o întreagă comunitate de părinți, profesori, elevi, persoane din mediul ONG și instituții. Prin workshop-uri, expoziții și mentorat într-o atmosferă non formală, aceștia vor beneficia de formare privind abordarea fascinantă a mediului, atitudini pro-mediu și un spațiu comunitar gratuit pentru activități ecologice. Astfel, mediul va deveni, timp de cinci luni, prioritatea numărul unu a orașului nostru.

 Mai mult decât formare în domeniu, asociația va pune bazele unui adevărat Hub Ecologic la nivel local - EcoLab - compus din Laboratorul Ecologic (spațiu fizic dotat cu echipamente de conferință și cu 20 de exponate care ilustrează adevăruri privind mediul înconjurător - exponate precum ar fi materiale în diverse stadii de degradare în timp, rolul rădăcinilor copacilor pentru prevenția alunecărilor de terene, modul în care poate fi contaminată pânza freatică de deversări de deșeuri și altele asemenea) și dintr-o platformă digitală (care pune la dispoziție gratuit resurse pentru educație privind mediul precum și prin care se pot programa organizații sau grupuri informale pentru folosirea laboratorului).

 În acest mod, prin workshop-uri, expoziții și mentorat, mediul, într-o atmosferă non-formală, va deveni #PrioritateaNumărul1 a Turzii!

 Pentru a afla mai multe detalii cu privire la activitățile desfășurate în cadrul proiectului, puteți urmări pagina de Facebook Scoala Teodor Murasanu Turda (https://www.facebook.com/profile.php?id=100063793141988).

 Laboratorul Ecologic este implementat către Asociația Părinților din Școala Gimnazială Teodor Murășanu Turda, cu sprijinul Școlii Gimnaziale ”Teodor Murășanu” Turda.

 Proiectul este implementat cu ajutorul finanțării obținute în cadrul programului Fondul pentru un viitor mai bun în comunități, coordonat de Federația Fundațiile Comunitare din România, finanțat de Lidl și implementat în Turda prin Fundația Comunitară Cluj.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh