20
Sam, Apr
20 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Diseminare proiect Erasmus, Turcia

            În perioada 4-8 iulie 2022, cadre didactice de la Școala Gimnazială “Avram Iancu” din Turda au participat la ultima mobilitate a proiectului Erasmus+,“A lab in my pocket: application of the scientific method and experimentation with smartphones sensors”, în Turcia, localitatea Izmir.

            Derulat în perioada 2019-2022, proiectul și-a propus să motiveze elevii să se implice mai mult în studiul disciplinelor STEM, prin utilizarea  instrumentelor digitale în procesul de învățământ, în special a aplicațiilor și senzorilor de pe smatphones, ceea ce face ca lecțiile să fie mai atractive, iar elevii să își asume în rol activ în propriul proces de formare.

Activitățile derulate de țările participante: Spania, Turcia, Portugalia, Ungaria, Italia și Romania au promovat învățarea prin colaborare, toleranța și respectul pentru cultura țărilor implicate în proiect, obiectiv major al proiectelor Erasmus. Scopul acestor abordări a fost de a crea un mediu de învățare în care elevii folosesc abilitățile din aceste patru domenii, și nu numai, pentru a rezolva probleme reale. Provocările educației STEM  au inclus  ideea de lucru în echipă, de dialog, de punerea întrebărilor relevante, de căutarea informațiilor importante și de contextualizarea acestora în vederea descoperirii celor mai bune soluții.

Amintim câteva aplicații folosite în cadrul proiectului: Arduino Science Journal, HR Monitor & Pulse, DaffMoon, PlanetNet, respectiv diverse programme cum ar fi: Tinkercad care este un program de modelare 3D și permite crearea de modele pentru imprimarea 3D, precum și o introducere de bază la geometria solidă constructivă în școli.

Prin derularea proiectelor Erasmus +, școala noastră devine un spațiu  și mai relevant pentru învățare prin descoperire, investigație științifică, oferă oportunitatea de a îmbunătăți inovația și de a crește motivația elevilor. Elevi, profesori, părinți și întreaga comunitate am reușit să aducem o abordare  multi-disciplinară, modernă, bogată în informații relevante care a adus o doză nouă de curaj și  creativitate. Rămânem ancorați în descoperire, curioși și conștienți că  învățarea nu are limite…Felicitări pentru munca depusă tuturor!

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh