29
Vi, Mar
19 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Școala Gimnazială „Avram Iancu” este coordonatoarea proiectului Erasmus+ „Scientist in STEAM action”. Cea de-a doua mobilitate din cadrul proiectului s-a desfășurat în orașul Pireu din Grecia, în perioada 24-28 octombrie 2022. Celelalte țări partenere în proiect sunt: Italia, Turcia, Bulgaria și Grecia.
Săptămâna dedicată mobilității a debutat cu ceremonia de primire în cadrul căreia elevii au prezentat o scurtă piesă de teatru despre Atena, urmând ca fiecare țară participantă să își prezinte școala și activitățile pe care le desfășoară, în cadrul unei mese rotunde.

Workshop-urile realizate au pus accent pe aplicarea metodei flipped classroom în predarea disciplinelor STEAM. De asemenea, au fost prezentate aplicații informatice, platforme inovative de predare, utilizate în defășurarea disciplinelor de studiu. Ideea de bază a metodei flipped-classroom ,,clasa răsturnată” este că mediul de învățare se schimbă, elevul își asumă rolul de actor principal al procesului instructiv-educativ iar profesorul devine mai degrabă un  facilitator al acțiunii educaționale.

Cadrele didactice implicate în proiect au vizitat orașul-capitală Atena, alături de faimoasele Acropole, care începând cu anul 1987 se află pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Pe lista obiectivelor vizitate se numără și Canalul Corint, situl arheologic Micene și orașul Nauplion, prima capitală a Greciei. În cadrul vizitei la Centrul Cultural Athinias, profesorii au participat la un workshop despre istoria scrierii, pornind de la sistemul de scriere sumerian până la alfabetul grec.

Bucuria de a întâlni și de a schimba idei cu profesori din toată Europa caracterizează aceste mobilități. Mai presus de toate, s-au creat relații de prietenie, apreciere reciprocă și punți de comunicare între culturile țărilor participante. 

 

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh