24
Mie, Apr
10 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Asociația Civic Arieș a reușit să ajungă la 1.700 de elevi din Turda, prin proiectul Empatic, care a fost implementat cu scopul de a-i face pe aceștia să conștientizeze care sunt efectele negative ale bullying-ului. Această etapă a proiectului a avut loc în perioada 3-4 noiembrie, la nivelul claselor 0-8 din Turda.

Conform unui studiu realizat la nivel național, România se situează pe locul 3 în clasamentul celor 42 de țări în care a fost investigat fenomenul de bullying, cu 23% dintre copiii de 13-15 ani recunoscând că au agresat alți elevi cel puțin de trei ori în luna anterioară.

Situația prezentată este cu atât mai îngrijorătoare, luând în calcul faptul că elevii nu au parte de un mediu în care să se simtă confortabil să confeseze abuzurile cu care se confruntă în mediul școlar unui adult care îi poate ajuta și îndruma. Elevii au nevoie ca prin intermediul unor activități distractive și interactive să înțeleagă efectele pe care le are bullying-ul și discriminarea asupra dezvoltării lor.

Ne bucurăm enorm de mult că am ajuns la atât de mulți tineri elevi, care au arătat extrem de mult interes față de acest subiect, și care au fost extrem de receptivi și înțelegători.

Empatic este un proiect dezvoltat prin finanțarea obținută în cadrul programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow.

Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social şi cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituţiilor non-administrative şi grupurilor informale/ de iniţiativă.

Pentru mai multe detalii sau întrebări legate de proiect, ne puteți contacta la: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh