06
Joi, Oct
39 New Articles

Educație
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga”, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, vă aşteaptă cu servicii noi la început de an, oferite cu sprijinul financiar al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.

Astfel, la secţia American Corner din cadrul Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” copiii sunt aşteptaţi la „Colţul copiilor - Children’s corner” cu cărţi şi documente audio video pentru diferite categorii de vârstă şi cunoştinţe de limba engleză, inclusiv o colecţie deosebită de comicsuri, locuri de studiu, mobilier dedicat, calculatoare conectate la internet, internet wireless. De asemenea, aici sunt organizate activităţibiblio-goga-copii pentru dezvoltarea abilităţilor lor artistice, de învăţare a limbii engleze, de conversaţie şi socializare, dintre care menţionăm: atelier de grafică săptămânal, „Reading Club”, club de lectură pentru începători, prezentări pe teme diverse, istorie, artă, educaţie, mediu, evenimente dedicate unor sărbători ca: Ziua Pământului, Ziua Drepturilor Omului, Halloween etc., concursuri cu premii, vizionări de filme, ateliere de lucru, concursul de lectură „Bătălia Cărţilor” – secţiunea de limbă engleză, categoria copii.

Începând cu data de 20 ianuarie 2016, în fiecare miercuri, de la ora 17.00, la „Colţul copiilor - Children’s corner” va avea loc „Storytelling hour”, activitate în cadrul căreia vor fi citite şi traduse poveşti pentru cei mici.

Un alt serviciu nou furnizat de Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” la început de an este dedicat persoanelor cu deficienţe de vedere. Acestea au la dispoziţie, în Sala de referinţe şi presă din sediul central al bibliotecii, mijloace tehnice ultramoderne pentru redarea audio şi mărirea textului dintr-un document scris sau electronic, accesibil pe computer. Dispozitivele permit atât citirea documentelor din colecţiile bibliotecii, cât şi a celor aflate on-line. În plus, colecţia existentă de documente s-a îmbogăţit cu aproape 100 de titluri de carte audio.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh