25
Joi, Apr
3 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Şinteuan Diana, elevǎ în clasa a VI-a A la Şcoala Generalǎ "Teodor Murǎșanu" Turda, a cȃștigat faza localǎ a concursului de desene-afiș cu tema "Copiii cunosc pacea", ceea ce reprezinta primul pas în devenirea ei ca artist recunoscut internațional prin cȃștigarea competiției locale sponsorizate de Clubul Lions Turda – Cȃmpia Turzii.

Desenul Dianei Şinteuan a fost printre cele mai mult de 375.000 de desene înscrise la nivel mondial ȋn cel de-al 24-lea concurs internațional de afișe Lions pentru pace.

Lions Clubs International sponsorizeazǎ concursul pentru a reliefa tineretului de pretutindeni importanța pǎcii ȋn lume.
Fetița de 12 ani din Turda spunea: "am desenat un ȋnger care se uitǎ la doi copii jucȃndu-se ȋmpǎcați ȋn lumina unui curcubeu de iubire". Desenul a fost selectat de cǎtre un juriu format din trei profesori de desen de la unitǎți școlare din Turda, respectiv Alin Mircea Bȋlcu, Alexandru Picovici și Gheorghe Roșa, și doi membri ai Clubului Lions Turda -
Cȃmpia Turzii, Monica Irina Moldovan si Eugenia Tabǎrǎ pentru originalitatea lui, meritul
artistic și descrierea temei concursului "Copiii cunosc pacea". Jurizarea a avut loc în data de 28 ocrombrie 2011 la sediul Fundației Rațiu din Turda.
Președinta Clubului Lions Turda – Cȃmpia Turzii, Doina Popovici, spunea cǎ a fost impresionatǎ de modul de exprimare și creativitatea elevilor de la Şcoala Generalǎ "Teodor Murǎșanu", condusǎ de Vicenţia Vomir, director, şi Carmen Szekely, director adjunct."Este evident cǎ acești tineri au idei solide despre ce ȋnseamnǎ pentru ei pacea. Sunt foarte mȃndrǎ cǎ am reușit sǎ le oferim ocazia sǎ ȋmpǎrtǎșeascǎ și altora viziunea lor".
"Afișul Dianei Şinteuan va avansa, pentru a face fațǎ concurenței acerbe la nivel de district național, district multinațional precum și la nivel internațional, dacǎ ea este menitǎ sǎ fie declaratǎ cȃștigǎtoarea marelui premiu internațional" a mai spus președinta clubului, Doina Popovici.
Concurenții vor fi selectați pentru un mare premiu și 23 premii de merit. Marele premiu include o recompensǎ de 5000 $ sau echivalentul ȋn lei a acestei sume, plus o cǎlǎtorie la ceremonia de premiere de Ziua Lions la O.N.U. pentru câștigător și doi membri ai familiei. Cei 23 de cǎștigǎtori ai premiilor de merit vor primi fiecare un certificat și o recompensǎ în valoare de 500 $ sau echivalentul ȋn lei a acestei sume.
"Clubul nostru are grijǎ ca desenul Dianei sǎ ȋnainteze ȋn competiție și noi sperǎm ca viziunea ei va fi ȋmpǎrtǎșitǎ ȋn cele din urmǎ cu alți oameni din lumea ȋntreagǎ" a declarat președinta clubului Lions.
La nivel local, cȃștigǎtoarea și ceilalți 42 de elevi au fost onorați pentru participarea lor la concurs de cǎtre Clubul Lions Turda – Cȃmpia Turzii în data de 4.11.2011 ȋn cadrul colectivului de la Şcoala Generalǎ "Teodor Murǎșanu" Turda. În afara premiului I au mai fost desemnate ȋncǎ douǎ premii și trei mențiuni urmǎtorilor elevi: locul II - Ruțǎ Andrada (clasa a VI-a B), locul III - Comșa Alexandru (clasa aVI-a A), mențiuni – Crǎciun Rǎzvan (clasa a VI-a A), Nicorici Iulia (clasa a V-a D) și Cerei Larisa (clasa a VI-a A).
Lions Clubs International este cea mai mare organizație club de servicii din lume, cu 1,35 milioane de membri ȋn 45.000 cluburi din 206 țǎri și arii geografice. În plus la eforturile sale de a învinge orbirea, organizația și-a luat un puternic angajament de a servi comunitatea și a ajuta tineretul din ȋntreaga lume.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh