20
Sam, Apr
19 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail imageMembrii Centrului Raţiu pentru Democraţie i-au premiat pe câştigătorii concursului „Dăruieşte aproapelui tău”. În perioada 12 noiembrie – 3 decembrie, elevii participanți, din clasele V-VIII din mai multe şcoli din zona Turzii, au creat fiecare câte o felicitare de Crăciun. Un juriu a stabilit apoi care a fost cea mai frumoasă felicitare, dar sarcina acestuia nu a fost tocmai uşoară pentru că a trebuit să aleagă un câştigător din peste 100 de participanţi. Luni 10 decembrie la Casa Raţiu a avut loc vernisajul expoziţiei de felicitări şi premierea câştigătorilor celor două categorii ale concursului. Andrei Beti, un elev al Şcolii “Mihai Vodă” din comuna Mihai Viteazu a câştigat locul I la categoria rezervată copiilor din clasele a V-a şi a Thumbnail imageVI-a, iar Flavia Moldovan a fost câştigătoarea dintre elevii claselor VII şi VIII. La prima categorie, Paul Suciu a obţinut locul 2, iar Hassan Oltean locul 3. La cea de-a doua categorie de elevi, Laura Pop şi Iulia Jakab au obţinut locul 2 respectiv 3. Toţi câştigătorii au primit premii în bani și alte cadouri.

Doiniţa Pop, coordonatorul programului celor de la Centrul Raţiu pentru Democraţie, a spus: ”Ne dorim să stimulăm creativitatea elevilor în spiritul sărbătorilor de iarnă. Am avut două categorii de participanți în concurs și un număr de peste Juriul a fost format din Suba Laszlo, Mihai Roman și Baranyai Ioska”.

Șuba Laszlo a spus, la rândul său, celor prezenți: ”Se creează o atmosferă de sărbătoare și, de aceea, pe toți îi felicit. Acesta este rolul lucrărilor, al felicitărilor, al lucrărilor de artă, să ne încânte ochiul. Ar fi bine să subliniem simplitatea expresiei, deci, dacă este prea încărcată o lucrare, este mai greu  de înțeles și nu are un efect”, le-a atras atenția micuților artiști sculptorul Șuba Laszlo, unul din membrii juriului.

Felicitările urmează să fie incluse într-o licitaţie cu scop caritabil, fondurile obţinute fiind folosite pentru achiziţionarea de cadouri pentru copii. Acest concurs a fost parte a programului Centrului Raţiu pentru Thumbnail image
Democraţie intitulat “Crăciun pentru copii".

Acesta este un program care reuneşte membrii comunităţii turdene şi ai comunităţilor rurale din împrejurimi cu scopul promovării valorilor filantropice şi a Thumbnail imagecelebrării tradiţiilor şi sărbătorilor de iarnă.

Premii pentru concurenții de clasele V-VI:
Premiul I: Andrei Beti, clasa a 5-a B, şcoala Mihai Vodă din Mihai Viteazu (un tort și suma de 100 de lei);
Premiul II: Paul Suciu, clasa a 5-a D, şcoala Ioan Opriş (75 de lei);
Premiul III: Hassan Oltean, clasa a 5- A, şcoala Avram Iancu (50 lei)
Premii pentru concurenții de clasele VII-VIII:
Premiul I: Flavia Moldovan, clasa a 7-a B, şcoala „Horea Cloşca şi Crişan” (un tort și suma de 100 de lei);
Premiul II: Laura Pop, clasa a 8-a A, şcoala Andrei Şaguna – ( 75 de lei);
Premiul III: Jakab Julia, clasa a7-a B, Liceul Teoretic „Josika Miklos”- (50 de lei).

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh