24
Mie, Apr
10 New Articles

POLIȚIA
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 În această perioadă, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, sub coordonarea Serviciului de      Ordine Publică, cu sprijnul  reprezențanților Asociației Chinologice Române și Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Cluj derulează activități la nivelul întregului județ, în scopul asigurării siguranței comunității în spațiul public și prevenirii unor evenimente negative care pot duce la rănirea unor persoane de către exemplare de câini agresivi sau periculoși. 

 În acest context sunt organizate o serie de acțiuni, atât preventive, de informare a iubitorii de câini despre condiţiile şi obligaţiile prevăzute de lege atunci când deţin un câine periculos sau agresiv, cât și de control.

 Astfel, potrivit Ordonanţei de Urgenţă nr.55 din 2003 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi, (art.1) prin câini periculoşi se înţelege câinii aparţinând următoarelor rase, grupate în două categorii, după cum urmează:

categoria I: câinii de luptă şi de atac, asimilaţi prin caracterele morfologice cu câini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog şi metişii lor;
categoria a II-a: câinii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso şi metişii lor.

 Reamintim proprietarilor de câini periculoşi sau agresivi că au o serie de obligații, printre care depunerea la sediul poliţiei (în a cărei rază este situat imobilul în care este deţinut câinele) o adeverinţă în fotocopie, eliberată de Asociaţia Chinologică Română, afiliată la Federaţia Chinologică Internaţională, din care să rezulte încadrarea câinelui în categoria celor periculoşi sau agresivi, precum şi o declaraţie pe propria răspundere.

 În perioada următoare vom reveni cu obligațiile și interdicțiile deținătorilor de câini agresivi sau periculoși prevăzute de normele legislative, dar și cu informații privind aspectele constatate de polițiști și specialiști cu atribuții în domeniu, în cadrul activităților derulate.

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh