29
Vi, Mar
17 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Formația de primă ligă din handbalul masculin românesc, Potaissa Turda și-a reunit lotul și a început pregătirile în vederea începerii sezonului competițional 2022-2023  din Liga Zimbrilor.

Cei care conduc destinele acestei echipe au reușit mai multe transferuri importante, spre deosebire de începutul precedentului sezon competițional, când ”Magnificii” s-au bazat doar pe întăriri din propria pepinieră.

Mâaine dimineață este programată o conferință de presă la clubul turdena, în urma căreia vorm da amanunte de la echip pentru înfocații suporteri turdeni.

Până atunci să spunem că Mihai Popescu este noul jucător al AHC Potaissa Turda, transferat pe Arieș direct din Franța!

 „Am avut șapte sezoane foarte intense în Franța și mi-am dorit să revin în România. Am ales Turda pentru că în ultimii ani, Potaissa a fost o echipă de Top 3, în fiecare an au progresat și și-au dorit să facă performanță. Au fost singurii care mi-au dat încredere și sper să le dau și eu încredere din poartă”, declara Mihai Popescu la sosirea la Turda.

Talentatului portar i se alătură nou veniții Luka Groff și Janja Vojvodic, un sloven și un sârb care vor aduce cu siguranță plus valoare echipei turdene ale căror obiective în sezonul 2022-2023 vor fi anunțate mâine, însă anticipăm că acestea sunt cele obișnuite: un loc pe podium, participarea în etapele superioare ale Cupei României și în cupele europene.

Aceasta cu atât mai mult cu cât lunile următoare se va finaliza și Sala Polivalentă de peste 3000 de locuri, care va beneficia de cea mai bună suprafață de joc existentă pe plan mondial.

Slovenul Luka Groff evoluează pe postul de inter-stânga și a jucat în ultimele patru sezoane la Grand Nancy Metropole Handball. IAtî prima sa declarație, de la sosirea la echipa turdeană: „Am ales Potaissa Turda pentru că am văzut că cei de la Turda mă vor mult și sunt foarte nerăbdător să joc în cupele europene. Am venit să joc și pe atac și pe apărare. Obiectivul meu este să ajungem cât mai departe în cupele europene și să ocupăm, cel puțin, locul 2 în campionat. Am jucat împotriva Turzii la un turneu amical pe vremea când eram la OCI Lions. Știu că Potaissa este în primele cinci echipe din România și că, în urmă cu câțiva ani, a câștigat Cupa Challenge. După acel turneu amical am urmărit echipa pe facebook și am văzut că are un puternic centru de copii și juniori, ceea ce înseamnă că există un mare potențial pentru sezoanele viitoare. Am experimentat entuziasmul handbalului românesc și sunt foarte nerăbdător să joc în fața publicului turdean. Abia aștept să simt cum e să te încurajeze publicul nostru”.

Sârbul Janja Vojvodic, coordonator de joc, declară: „Sunt bucuros că am ajuns să joc pentru o echipă puternică, care întotdeauna își propune mult, atât în campionat, cât și în cupele europene. Îmi propun să fiu cel mai bun și să obținem maximum în sezonul următor. Turda este un oraș care trăiește pentru handbal. Atmosfera din sală a fost întotdeauna superbă, cu niște fani extrem de gălăgioși. Mă bucur că fac parte din familia Potaissa Turda și abia aștept primele meciuri”.

 tregerea la sorți a stabilit că IK Sävehof  este adversarul „Magnificilor” în dubla manșă din turul I preliminar din European Handball League, cu următorul program:

 IK Sävehof – AHC Potaissa Turda (Partille - 27/28 septembrie) 

AHC Potaissa Turda - IK Sävehof (Turda – 3/4 septembrie) 
Președintele turdenilor, Flaviu Sâsâeac, despre adversarul din prima manșă: „O tragere interesanta, cu o echipa suedeza care porneste ca si favorita in acest duel, dar cu toate acestea noi avem incredere in potentialul nostru si vom aborda aceasta dubla cu un singur gand: calificarea mai departe! Uram mult succes si colegilor nostri de la Baia Mare si HCDS si speram sa aducem cu totii puncte pentru Romania!”, a declarat Flaviu SÂSÂEAC, citat de pagina oficială a celor de la AHC Potaissa.
Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh