17
Mie, Apr
12 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Consorțiul de firme declarat câștigător al licitației privind înlocuirea gazonului și a sistemelor de irigație și degivrare la stadionul Cluj Arena a demarat joi, 20 aprilie a.c., etapa finală a lucrărilor prevăzute în cadrul contractului în valoare de peste 2,6 milioane de lei – montarea noilor rulouri de gazon.

 Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Vestea bună e că suntem extrem de aproape de finalizarea înlocuirii integrale a suprafeței de joc. Noul gazon va fi, cu siguranță, unul la standarde europene, cum se găsește doar pe marile stadioane din Vest. În cursul dimineții au sosit primele rulouri iar constructorii au început instalarea lor. Dacă totul merge conform graficului înaintat de executant, lucrările se vor finaliza în circa 3-4 zile. De altfel, până la mijlocul săptămânii viitoare, totul va fi pus la punct, astfel încât suprafața de joc să fie pregătită pentru disputarea partidei din semifinalele Cupei României”. 

            Date tehnice ale noului gazon:

  • Suprafață totală: 7.900 mp
  • Densitate minimă: 98%
  • Grosime: min. 4 cm (1-2 cm strat de sol și 2-3 cm strat vegetal aerian/iarbă)
  • Aclimatizat, cu rădăcini dense și cu rezistență sporită la trafic intens și iernare

Rulourile de gazon sunt instalate pe substratul nisipos de utilaje special destinate montării gazonului în role pentru spații sportive.

Noul gazon de pe Cluj Arena va fi inaugurat joi, 27 aprilie 2023, odată cu desfășurarea semifinalei Cupei României, dintre echipele de fotbal ”U” Cluj și UTA Arad.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh