18
Joi, Apr
17 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Liderul Partidului România Mare (PRM) Turda, Doru Anca, a organizat o conferință de presă la sediul partidului din centrul municipiului Turda. Subiectele atinse au fost legate de politica partidului la nivel național, regional, județean și, bineînțeles, local, dar și de implicarea consilierului local PRM în administrarea Turzii, știut fiind că PRM este semnatarul unui protocol de colaborare cu PSD-ul primarului Matei, fapt ce a permis formarea unei coaliții majoritare în jurul social democraților din Consiliul local.

Doru Anca a relatat despre mai multe întruniri ale Biroului Politic Permanent al Partidului România Mare, la nivel național, unde s-au luat măsuri organizatorice de repunere a organizației politice în rândul celor importante din România, dar și măsuri disciplinare, cum este cazul fostului președinte Gheorghe Funar și al președintelui organizației de la Baia Mare, Marius Apostol, ambii fiind excluși din partid.

Din luna iunie, președintele interimar al PRM este Victor Teodor Iovici, fost viceprimar al municipiului București. Doru Anca, președintele PRM Turda, a fost ales în Biroul Politic Permanent al PRM la nivel național, o poziție onorantă pentru cel care a bifat peste 21 de ani de activitate politică în cadrul acestei formațiuni politice, dar o funcție care și obligă. Astfel, liderul turdean explică faptul că luna viitoare, în calitate de membru al BPP se va deplasa la Baia Mare, pentru a găsi o soluție în refacerea Filialei Maramureș din Baia Mare.

Doru Anca a declarat că, personal, regretă excluderea lui Gheorghe Funar, cel care timp de 12 ani a fost unul dintre vârfurile de lance ale PRM, însă îl cataloghează pe acesta drept un tip extrem de încăpățânat și orgolios, care nu vrea să lase în urmă cele petrecute în ultimii ani și să își reînceapă activitatea ca simplu membru. Doru Anca a mai spus că Funar și-a făcut partid politic și încearcă să coopteze cât mai multe organizații sau membri PRM. „La noi nu are ce încerca, pentru că eu nu discut cu el așa ceva...”, a dat asigurări Doru Anca, liderul PRM Turda precizând că „eu nu fac nimic ce nu este prevăzut în statutul partidului”.

Despre liderul PRM Câmpia Turzii, Alexandru Tulai, Doru Anca afirmă că „el este foarte apropiat de Funar, foarte apropiat. Acum este pensionar, o sa vorbesc cu el, să vedem cum stă...”, a mai explicat vajnicul peremist.

Doru Anca nu este mulțumit nici de activitatea politică a organizației județene, a cărei președinție a refuzat, conform propriilor spuse, să o accepte. „L-am lăsat pe profesorul Dan Brudașcu, dar din păcate are probleme de sănătate, după două infarcturi... Acolo s-a preluat sediul ocupat abuziv de Funar. Au intrat cu poliția și s-au instalat, în urma deciziei instanței de judecată”, explică Anca.

Un comunicat de presă trimis de Dan Brudașcu în urmă cuc țteva zile ne informa: „Actuala conducere a PRM Cluj a reușit, după ani de luptă, recuperarea sediului PRM Cluj din mâinile lui Gheorghe Funar. În toată această perioadă, profesorul Dan Brudașcu a făcut nenumărate sesizări către instituțiile locale, dar nu a fost sprijinit. După recuperarea sediului, Gheorghe Funar a depus o plângere penală pe numele membrilor biroului județean, fiind acuzați de pătrundere ilegală în sediul PRM. Acuzația este halucinantă și asta pentru că sediul este repartizat PRM, iar contractul de închiriere semnat de profesorul Dan Brudașcu. După cum se cunoaște deja, Gheorghe Funar nu mai are calitate de membru PRM, iar sediul era ocupat abuziv de acesta”, se spunea în comunicatul primit de la Filiala PRM Cluj. 

Despre filiala turdeană a PRM, președintele Doru Anca spune că a refuzat fuziunea cu PRU al fostului senator Alexandru Cordoș, susținând că „nu am cedat și nu am târât partidul într-un dezastru și mai mare”, deși au existat mari presiuni de la București, mai spune Anca.

În acest moment, PRM Turda are un consilier local ales în 2016 (Doru Anca), 180 de membri dintre care 90 cotizanți. „Când aveam trei consilieri locali, aveam 350 de membri dintre care 180 cotizanți”, pomenește Anca perioada de Aur a Filialei Turda a PRM.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh