25
Joi, Apr
5 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Avem vești grozave pentru acest început de toamnă. Ne bucurăm să anunțăm transformarea campaniei „Schimbă PET-ul cu biletul” într-o mișcare națională și să ne vedem în Turda! 

 

Vineri, 16 septembrie 2022, locuitorii din orașul Turda și din alte 64 de orașe din toate județele țării vor putea călători cu mijloacele de transport în comun în schimbul a 5 deșeuri. Inițiativa aparține Asociației Act for Tomorrow și Kaufland România, fiind realizată în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în cadrul programului național Vinerea Verde. La nivel local, campania se bucură de sprijinul Asociației Club Științific Turda/ Primăria Municipiului Turda/ Transport Urban Public în calitate de parteneri ai acțiunii.

 

În orașul Turda, campania se desfășoară în parcarea magazinului Kaufland din localitatea situate pe Calea Victoriei nr. 39.

 

Așadar, în toate cele 134 de magazine Kaufland din România, localnicii vor primir un bilet gratuity de transport în comun în schimbul a 5 deșeuri (PET-uri, doze de aluminiu, sticlă) aduse la automatele de colectare Tomra din incinta magazinelor Kaufland. 

 

Sărbătorește alături de Act for Tomorrow, Kaufland România și Ministerul Mediului, Săptămâna Europeană a Mobilității și #VinereaVerde pe 16 septembrie și fii parte din comunitatea românilor din cele peste 65 orașe din toate județe țării care vor putea călătorii gratuit cu mijloacele de transport în comun în schimbul a 5 deșeuri. Automatele Tomra din parcările magazinelor Kaufland vor elibera un cupon în baza căruia se poate primi biletul de autobuz, valabil pe două linii, de la voluntarii prezenți la fiecare punct de colectare

 

Pornind de la succesul campaniei din cele 9 orașe în care a fost realizată în ultimii 2 ani, alături de partenerii noștri am decis să facem un pas înainte către un viitor sustenabil și am hotărât extinderea acesteia la nivel național, în 65 de orașe din toate județele țării. 

 

Extinderea campaniei este posibilă datorită faptului că de pe 1 septembrie 2021  toate cele 134 de magazine Kaufland din România dispun de infrastructure de colectare separate de tip self-service pentru trei tipuri de ambalaje: PET-uri (cu volum de până la 3 litri), sticlă și doze de aluminiu (cu volum de până la un litru), compania devenind astfel primul retailer din Romînia cre oferă o rețea  de automate de colectare separate la nivel national.

În plus, în cadrul campaniei „Să reciclezi e mai ușor decât crezi”, toți consumatorii care vor adopta un comportament ecologic primesc cupoane de 10%  reducere la fiecare 5 ambalaje colectate, pentru o anumită categorie de produse ce se actualizează lunar cu sprijinul furnizorilor. Pentru perioada 14-20 septembrie vor exista reduceri pentru toată categoria de sucuri necarbonatate.

 

Toate PET-urile colectate  în cadrul campaniei vor fi trimise către fabricile de reciclare, unde vor fi transformate în noi materiale.

Primăriile din orașele participante în campanie au fost invitate să se alăture ca parteneri și să susțină implementarea acesteia în orașele lor.

Campanii similar au fost desfășurate și în alte mari orașe din lume și au avut rezultate extrem de bune: Roma (Italia), Istanbul (Turcia), Beijing (China), Surabaya (Indonezia). De exemplu, în Istanbul, în primul an al campaniei au fost colectate 4.1 milioane de PET-uri, echivalentul a 75.000 kg de plastic.

 

 Campania „Schimbă PET-ul cu biletul” s-a bucurat în ultimii 2 ani de un real succes în rândul locuitorilor din Constanța, Craiova, Iași, Timișoara, Buzău, Galați, Sibiu, Oradea și Baia Mare, peste 6700 de persoane participând la campanie. Aceștia s-au mobilizat exemplar și au colectat peste 3 300 kg de deșeuri, oferind un răspuns pozitiv și contribuind la dezvoltarea unor orașe mai curate, prin implicare și responsabilitate. 

#SchimbaPETulCuBiletul #RomaniaRecicleaza #ImplicareaFaceDiferenta #KauflandRomania #VinereaVerde #SaptamanaMobilitatii

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh