Am fost furați de Gazeta de Cluj!

Colegii de la Gazeta de Cluj folosesc, fără probleme, o poză făcută de noi, în urmă cu vreo trei ani, ca și cum ar fi produsul muncii lor. Am descoperit acest lucru săptămâna trecută, căutând pe Google ceva legat de poziția senatorului „Somnic” – Mihai Goțiu. O poză nu doar făcută de mine ci și desenată, pentru a sublinia locația Read more

Diseară, țin cu Moroșanu, Andrei Stoica și ceilalți români din bătălia din Cetatea Neamțului

Cătălin Moroşanu va disputa diseară cel de-al patrulea meci din carieră împotriva unui luptător turc, de această dată, în premieră, bătaia va avea loc acasă la luptătorul român, în Moldova, la Piatra Neamţ. Bineînțeles că voi ține cu „Moartea din Carpaţi” în înfruntarea cu Read more

Ce-mi scriu cei de la Facebook?!

Facebook, o uzină de făcut bani, plină de manipulări și îmbrobodiri, toate având scopul acumulării de venituri, moare de grija mea și a voastră! Cel puțin, așa ne minte, frumos. Adevărul este că i se rupe de noi. Read more

Nesimțire de turdean!

Nesimțirea îmbracă multe feluri, însă unii depășesc orice limită. Sigur că am scris nenumărate articole despre modul care ține de o proastă creștere absolută în care unii dintre concetățenii noștri își deșartă mizeriile rezultate din activitatea zilnică în locuri publice. Încă ce am văzut aseară, nici nu știu cum să o interpretăm, poate dă Poliția Locală, cu „anchetatorii” săi o soluție!

Participând la vernisajul unei expoziții, aseară, ce-mi văd ochii, chiar în fața Galeriei Municipale de Artă din str. Libertății nr. 2-4? O pungă plină cu gunoi, agățată de bara pe care era montat un coș de gunoi stradal. Adică, exact peste drum de Primăria Turda, într-o zonă pe care actualul primar chiar a înfrumusețat-o și curățat-o, dându-i un aspect european. Acum, reflecție: idiotul o fi vrut să protesteze că acel coș stradal era plin și el nu mai avea unde să-și îndese plasa cu gunoi sau o fi vrut să protesteze împotriva taxei de gunoi instituităla Turda și care va intra în vigoare din acest an? Pantru că este evident că omul nu plătește serviciul de salubritate la Prival.

Nene, deșeurile menajere nu se aruncă coșurile pentru gunoi stradal, educatule! La mai puțin de două sute de metri puteai găsi trei rampe de deșeuri menajere!

Tare mi-ar plăcea să știu că Poliția Locală l-a depistat pe cel care și-a agățat gunoiul acolo, de pe multele camere video ce sunt în zonă. Și tare mi-ar place să știu că l-a amendat cum se cuvine! Dar nu cred, la Turda trăiesc mulți needucați și nu mie teamă s-o spun.

Caterincă liberală cu un ziarist

Nu am mai scris de multă vreme pe blogul personal, dar iată că mi s-a dat un motiv. Zilele trecute am scris un material de opinie, Considerații speculative pe marginea „mazilirii” viceprimarului UDMR, Robert Szabo, din Câmpia Turzii, în care am scris că nu am pretenții ca administratorii grupului Partidul Facebook, de pe rețeaua de socializare cu același nume, să îl aprobe. Pentru cei care nu știu, acel grup este controlat de liberalii din Câmpia Turzii, care aprobă postările celorlalți doar dacă… le convin.

Rareș Morar, deținătorul trustului de presă Câmpia Express, a citit editorialul și l-a distribuit pe acel grup, considerându-l un articol bun. Imediat au apărut comentarii zeflemitoare care nu m-ar fi deranjat, dacă veneau de la simpli membri ai PNL sau de la cetățeni neangrenați politic, dar fiind emanate de doi oameni plătiți de la bugetul municipiului Câmpia Turzii, doi funcționari publici, mărturisesc că mi-a lăsat un gust amar.

Le public atașat, inclusiv pe cel al primarului Lojigan, care între timp l-a șters de acolo. Nu aștept scuze din partea celor doi, nici măcar după ce le-am demonstrat că am avut dreptate, vezi articolul Fostul viceprimarul din Câmpia Turzii, demisionar, vrea polițist local!, dar mi-ar plăcea să nu se mai întâmple. Pentru că, nu-i așa, un funcționar public e funcționar public… și-n șanț!

O știre aberantă i-a indignat pe turdeni

Postată pe „Grai de Cluj”, o știre intitulată „Ravagii facute de ploi la Turda, trafic inchis”, i-a bulversat pe facebook-iștii turdeni. Citind aberația, nu le venea să-și vreadă ochilor, ca să nu mai vorbim de redactarea știrii.

Facebook-ul a fost inundat de comentarii ale unor turdeni indignați, știrea parvenindu-le de pe un cont fake. Așa se face trafic, așa se fac banii…

Cum dreaq să fim inundați, într-o zi când abia daca au căzut câțiva stropi?!

Mare-i grădina internetului ăsta. Atenție la sursele serioase și la cele… varză!

Ravagii facute de ploi la Turda, trafic inchis

La pescuit, pe Arieș și pe Mureș

Eu nu sunt un pescar prea experimentat. Îmi plac însă clipele de liniște petrecute pe malul apei, în încercarea de a găsi momeala perfectă, montura potrivită sau… locul perfect pentru un pescuit.

După ce sâmbătă am pescuit pe Mureș, în aval de Gura Arieșului, pentru vreo dou-trei ore, a doua zi, fiind duminică, ne-am gândit împreună cu soția să ieșim pe Arieș, de data aceasta, tot pentru un timp foarte scurt. Când am vrut să vizitez câteva locuri, la primul am fost șocat de culoarea apei râului. Știam că fuseseră ploi torențiale, cu o zi înainte, care au provocat viituri pe multe văi de pe malul stâng al râului Arieș, însă parcă apa era prea tulbure.

Așa că am decis să urcăm până găsim apă mai limpede. Apa era foarte tulbure mai jos de vărsarea Ierii în Arieș, în amonte fiind toto tulbure, dar cu o nuanță puțin mai diluată.

În încercarea noastră de a identifica sursa turbidității apei râului Arieș, am ajuns, dincolo de Lunca Arieșui, în amonte de vărsarea Văii Poșagăi. Ce să vezi, minune! Dintr-o dată, Arieșul a devenit limpede și cu o culoare de smarald.

Am ales să aruncăm undițele în apă – între timp mi s-a alăturat Răzvan, nepotul soției mele –  la Sălciua de Jos. Când am traversat drumul, i-am făcut cu mâna fostului deputat Mircea Irimie, care gonea spre Turda, lavolanul mașinii fiului său, întorcându-se de la Muntele Găina, unde a participat la manifestările tradiționale moțești, însă nu cred că ne-a văzut.

Am găsit niște locuri discrete minunate, unde am văzut  zeci de pești, dintre care vreo 10-15 măricei, din specia clean. Am dat și la plută și cu spinner-ul. Toți peștii prinși s-au întors în apă, dar am petrecut clipe frumoase, sub amenințarea tunetelor ce se rostogoleau prin atmosferă, de la Muntele Mare, împrîștiindu-se în întreaga zonă.

Am plecat abia când picurii grei de ploaie păreau să încerce să ne dea bobârnace lichide, alungându-ne spre casă.

În final, o poză dintr-un loc frumos, pe Mureș…

Ziua Armatei la Câmpia Turzii – 25 octombrie 2016

ziua-armatei-ct2016-32 Read more

Ziua Armatei – 25 Octombrie 2016 – în imagini

ziua-armatei-turda84 Read more

Handbal: Potaissa Turda- Steaua București 33-26 (13-10) GALERIE FOTO

potaissa-steaua-12 Read more