Archive for Uncategorized

Zilele Municipiului Turda: Premierea micuților cicliști

zmt2016-ciclism Read more

Față temporară

Modul în care arată în acest moment blogul este unul temporar. Peste câteva zile plănuim, cei de la www.turdainfo.ro, schimbarea site-ulu dar și a blogului de față. Tot atunci, pregătim o premieră-surpriză pentru media locală, nu de dragul premierei ci pentru că este nevoie, considerăm noi, de un astfel de produs.

Numărul de cititori aflat în continuă creștere, nu numai că ne bucură dar ne și obligă. De aceea, ne-am mărit și echipa și dorim să oferim cititroilor noștri, ca și până acum, cele mai adevărate informații, știri pe care te poți baza și pe care nu le pui la îndoială.

La Turda, șovinism prostesc și anacronic

De 1 Decembrie nu am fost la Turda ci în capitală. Un prieten mi-a atras atenția însă că șovinismul maghiar a scos iarăși capul în lume. Aceasta pentru că după nenumărate acțiuni de tulburare a Zilei Naționale a României înregistrate în mai multe orașe din Transilvania, mai ales din ținutul județele Harghita și Covasna, nici la Turda nu am scăpat de purtarea șovină a unor unguri, fapt care nu ajută nici pe maghiarul de rând ci doar pe politicienii acestei etnii care incită și dezbină. În turla cu ceas a bisericii reformate din centru, s-a arborat câteva ore un drapel negru. Ungurii de acolo motivau arborarea printr-un așa-zis decesul al unui maghiar. Pură invenție pentru că, după intervenția oficialilor a fost dat jos.

Anul trecut, tot așa, a fost arborat drapelul negru chipurile pentru o persoană din Ungaria de baștină din Turda care decedase chiar în acea perioadă când românimea își serbează Marea unire.

În presa națională aceste lucruri neplăcute pe care o anumită parte a ungurilor, nu cei cinstiți și simpli, le-au pregătit pentru a batjocori cea mai important zi pentru români au fost relalate pe larg. Iată doar câteva dintre ele, ca să vedeți că derapajul de la Turda nu a fost un caz singular:

Deputat UDMR, cetăţean al României, despre 1 Decembrie: Nu e sărbătoarea mea. Nu asta e ziua în care eu sărbătoresc

De Ziua Naţională a României, parlamentarii maghiari şi-au făcut program “în delegaţie”. Întrebaţi de romanialibera.ro cum sărbătoresc această zi, patru dintre deputaţii UDMR care au răspuns la telefon au declarat cu toţii că au alt program deja stabilit ori nu au fost invitaţi la evenimentele de 1 Decembrie.

http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/deputat-udmr-cetatean-al-romaniei-despre-1-decembrie-nu-e-sarbatoarea-mea-nu-asta-e-ziua-in-care-eu-sarbatoresc-246551.html

Sf. Gheorghe: UDMR a boicotat manifestările de Ziua Naţională

Manifestările organizate la Sfântu Gheorghe de Ziua Naţională au fost boicotate de aleşii locali şi parlamentarii UDMR. Nici primarul Antal Arpad, nici şeful Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, nici deputaţii Edler Andras, Marton Arpad şi Olosz Gergely sau senatorul Albert Almos nu au venit să sărbătorească Ziua Marii Uniri. Lucru valabil şi în cazul deputatului pesedist Horia Grama, care a preferat să meargă la Alba-Iulia, în suita şefului său de partid Victor Ponta. Începute cu un Te Deum la Catedrala Ortodoxă, manifestările de la Sf. Gheorghe au continuat cu un scurt miting oficial şi un ceremonial militar la statuia lui Mihai Viteazul, din piaţa cu acelaşi nume, la care au participat câteva sute de oameni din oraş şi comunele învecinate.

http://www.gandul.info/news/sf-gheorghe-udmr-a-boicotat-manifestarile-de-ziua-nationala-9021681

Maghiarii de 1 Decembrie la Miercurea Ciuc: “Să se ducă înapoi fiecare la mormântul străbunicului său, eu sunt acasă!”

Mai mulţi tineri care purtau drapele secuieşti şi pancarte cu inscripţii în limba maghiară, gen “Să se ducă înapoi fiecare la mormântul străbunicului său, eu sunt acasă!”, au fost ridicaţi de jandarmi, la Miercurea Ciuc. În acelaşi timp, atât “Noua Dreaptă” cât şi “Mişcarea Tinerilor din cele 64 de Comitate” îndeamnă, prin mesaje postate pe paginile de internet, la ieşiri în stradă.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/1-decembrie-la-miercurea-ciuc-sa-se-duca-inapoi-fiecare-la-mormantul-strabunicului-sau-956.html#ixzz1fINjZgDr

Mesajul lui Laszlo Tokes de 1 Decembrie: Acum 91 de ani, Transilvania si alte regiuni ale Ungariei au fost rupte de tara mama

“In urma cu 91 de ani, incalcand principiul wilsonian al autodeterminarii, fara sa se consulte populatia – maghiara – implicata, Transilvania si alte regiuni ale Ungariei au fost rupte de tara mama. Nu doresc, dupa scurgerea unui timp atat de indelungat, sa redeschid vechi dispute istorice, teritoriale, insa trebuie sa-mi ridic cuvantul in apararea drepturilor umane si comunitare ale maghiarilor ajunsi in tari straine impotriva vointei lor”, scrie Laszlo Tokes, vicepresedinte al Parlamentului European, intr-un mesaj adresat cu ocazia zilei de 1 Decembrie

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-10834077-mesajul-lui-laszlo-tokes-1-decembrie-urma-91-ani-transilvania-alte-regiuni-ale-ungariei-fost-rupte-tara-mama.htm

Manifestări prostești și anacronice, generate de lipsa de reacție a celor aflați în funcții oficiale la toate nivelurile. Am mai arătat și cu alte ocazii că iredentismul maghiar este în ascensiune direct proporțională cu anii trecuți de la intrarea în Europa până azi. Conflictele inter-etnice apar tocmai din astfel de manifestări, provocatoare, din partea unor etnici care nu au cum să o sfârșească bine, fie și numai pentru că sunt mai puțini decât cei de care își bat joc. Dacă politicienii maghiari din Turda nu au participat la depunerile de coroane din 1 Decembrie 2011, trebuie să știți că îi găsiți în cimitirul central de fiecare 15 martie, marcând Ziua Ungariei. Nici cei de la liceul maghiar Josika Miklos nu au participat alături de celelalte instituții școlare la aceste manifestări. Aceasta este mulțumirea pentru că ne-am scos copii din Școala Teodor Murășanu pentru a le crea lor condiții, un loc unde fii și fiicele lor să poată învăța în limba maghiară. Dacă este să judecăm după absența lor la manifestările organizate de oficialii statului român, acolo sunt educați într-un spirit de anti-românism care va duce în viitor la noi conflicte etnice. Un lucru care nu îl dorim nici pentru noi, nici pentru copiii noștri. Și toate acestea, ca urmare a unei lipse de reacție a autorităților actuale. Am spus-o și o repet: toate acestea au fost posibile din cauza absenteismului cetățenilor de naționalitate română la alegerile organizate din patru în patru ani. Dacă românii s-ar prezenta la vot, UDMR, partidul etnic antiromânesc ar avea mai puține procente, poate chiar ar rămâne în afara reprezentării parlamentare. Caz în care nu și-ar mai putea permite să facă astfel de acțiuni anti-românești și să stea ”cu pistolul la tâmpla” colegilor de coaliție, PD-L, obligați să facă pactul cu ungurii pentru a deține puterea.