Archive for Românisme

Am fost furați de Gazeta de Cluj!

Colegii de la Gazeta de Cluj folosesc, fără probleme, o poză făcută de noi, în urmă cu vreo trei ani, ca și cum ar fi produsul muncii lor. Am descoperit acest lucru săptămâna trecută, căutând pe Google ceva legat de poziția senatorului „Somnic” – Mihai Goțiu. O poză nu doar făcută de mine ci și desenată, pentru a sublinia locația Read more

Nesimțire de turdean!

Nesimțirea îmbracă multe feluri, însă unii depășesc orice limită. Sigur că am scris nenumărate articole despre modul care ține de o proastă creștere absolută în care unii dintre concetățenii noștri își deșartă mizeriile rezultate din activitatea zilnică în locuri publice. Încă ce am văzut aseară, nici nu știu cum să o interpretăm, poate dă Poliția Locală, cu „anchetatorii” săi o soluție!

Participând la vernisajul unei expoziții, aseară, ce-mi văd ochii, chiar în fața Galeriei Municipale de Artă din str. Libertății nr. 2-4? O pungă plină cu gunoi, agățată de bara pe care era montat un coș de gunoi stradal. Adică, exact peste drum de Primăria Turda, într-o zonă pe care actualul primar chiar a înfrumusețat-o și curățat-o, dându-i un aspect european. Acum, reflecție: idiotul o fi vrut să protesteze că acel coș stradal era plin și el nu mai avea unde să-și îndese plasa cu gunoi sau o fi vrut să protesteze împotriva taxei de gunoi instituităla Turda și care va intra în vigoare din acest an? Pantru că este evident că omul nu plătește serviciul de salubritate la Prival.

Nene, deșeurile menajere nu se aruncă coșurile pentru gunoi stradal, educatule! La mai puțin de două sute de metri puteai găsi trei rampe de deșeuri menajere!

Tare mi-ar plăcea să știu că Poliția Locală l-a depistat pe cel care și-a agățat gunoiul acolo, de pe multele camere video ce sunt în zonă. Și tare mi-ar place să știu că l-a amendat cum se cuvine! Dar nu cred, la Turda trăiesc mulți needucați și nu mie teamă s-o spun.

Caterincă liberală cu un ziarist

Nu am mai scris de multă vreme pe blogul personal, dar iată că mi s-a dat un motiv. Zilele trecute am scris un material de opinie, Considerații speculative pe marginea „mazilirii” viceprimarului UDMR, Robert Szabo, din Câmpia Turzii, în care am scris că nu am pretenții ca administratorii grupului Partidul Facebook, de pe rețeaua de socializare cu același nume, să îl aprobe. Pentru cei care nu știu, acel grup este controlat de liberalii din Câmpia Turzii, care aprobă postările celorlalți doar dacă… le convin.

Rareș Morar, deținătorul trustului de presă Câmpia Express, a citit editorialul și l-a distribuit pe acel grup, considerându-l un articol bun. Imediat au apărut comentarii zeflemitoare care nu m-ar fi deranjat, dacă veneau de la simpli membri ai PNL sau de la cetățeni neangrenați politic, dar fiind emanate de doi oameni plătiți de la bugetul municipiului Câmpia Turzii, doi funcționari publici, mărturisesc că mi-a lăsat un gust amar.

Le public atașat, inclusiv pe cel al primarului Lojigan, care între timp l-a șters de acolo. Nu aștept scuze din partea celor doi, nici măcar după ce le-am demonstrat că am avut dreptate, vezi articolul Fostul viceprimarul din Câmpia Turzii, demisionar, vrea polițist local!, dar mi-ar plăcea să nu se mai întâmple. Pentru că, nu-i așa, un funcționar public e funcționar public… și-n șanț!

O știre aberantă i-a indignat pe turdeni

Postată pe „Grai de Cluj”, o știre intitulată „Ravagii facute de ploi la Turda, trafic inchis”, i-a bulversat pe facebook-iștii turdeni. Citind aberația, nu le venea să-și vreadă ochilor, ca să nu mai vorbim de redactarea știrii.

Facebook-ul a fost inundat de comentarii ale unor turdeni indignați, știrea parvenindu-le de pe un cont fake. Așa se face trafic, așa se fac banii…

Cum dreaq să fim inundați, într-o zi când abia daca au căzut câțiva stropi?!

Mare-i grădina internetului ăsta. Atenție la sursele serioase și la cele… varză!

Ravagii facute de ploi la Turda, trafic inchis

Ziua Armatei la Câmpia Turzii – 25 octombrie 2016

ziua-armatei-ct2016-32 Read more

Ziua Armatei – 25 Octombrie 2016 – în imagini

ziua-armatei-turda84 Read more

Deschiderea anului școlar 2016-2017 la CNMV (Galerie foto)

cnmv-deschidere-2016 Read more

Focul de artificii de la finalul Zilelor Municipiului Turda 2016 (50 foto)

artificii-zmt-2016-51 Read more

415 ani. Mihai Viteazul. Mănăstirea Mihai Vodă (Galerie foto)

În 19 august, cu 10 zile mai târziu decât de obicei, s-a organizat la Mănăstirea ce-i poartă comemorare-mv-2016-16numele festivități religioase, militare și Read more

Ziua Eroilor… pe repede înainte (Galerie foto)

Probabil supărat pentru rezultatul alegerilor, primarul Tudor Ștefănie a scurtat mult Ziua-Eroilor33ceremonialul dedicat Zilei Eroilor la Turda. De Ziua Eroilor, după oficierea slujbei de pomenire, singurul care a ținut un discurs a fost cel care a purtat poate brasarda tricoloră, însemnul de primar, pentru ultima dată. A fost un discurs scurt, poate cel mai scurt citit vreodată de Ștefănie la astfel de manifestări. Discursul s-a încheiat cu Read more