Pupincuristul transpartinic

Prost-educatul Gelu Florea a uitat să-şi ia medicamentele şi este în pragul unei crize de nervi. Acolo te duce minciune proliferată la nesfârşit, să nu mai şti de calm, de echilibru, de adevăr. Imaginea distorsionată a realităţii îl face pe bietul băiat să-i vadă pe toţi cei care nu dau un ban găurit pe el în spatele gratiilor. Am câteva comentarii la deviaţiile lui:

“Susţine că eu îmi pun comentarii… Dar nu prezintă nici o probă! Pe de altă parte, dovedeşte că este pe aceeaşi “lungime de undă” cu prietenul lui Zamfir Pop (sluga lui umilă), pe care-l foloseşte adeseori pe post de “lovitor sub centură”, că el nu-şi permite să se expună public la asta.”

Vorbeşte frumos despre Zamfir Pop pentru că ţi-ar putea fi profesor în mai toate domeniile. Să-l faci sluga cuiva… numai tu eşti în stare de astfel de jigniri:

“Se cunosc vizitele sale la alde Virgil Pop (că doar sunt vecini) şi cum se stabilesc scenariile de fraierit pe unul şi pe altul (prin 2008, când Virgiluţ pompa la greu bani, era mare luptător împotriva “portocaliilor”; acum a devenit pupător pe faţă şi scenarist pe la spate).”

Eu nu sunt vecin cu Virgil Pop şi nu am fost niciodată la el acasă.Cel puţin nu mai vecin decât eşti tu cu ţiganii de pe strada Fabricii şi cu cei din Intrarea în Curbă. Virgiluţ, cum îi spui tu deputatului, a pompat bani probabil la publicaţiile unde erai tu pseudo-jurnalist, nu mie:

“Nu am fost exclus din nici o organizaţie jurnalistică de la judeţ. Am plecat eu! Vrei să-ţi reamintesc contextul? OK! Am scris un articol despre Lia Durlan şi despre afacerile ei necurate. Ea a făcut plângere la asociaţia respectivă, la care eu am replicat că tot articolul este probat şi nu este normal să primesc nici o sancţiune, pentru că nu suntem o organizaţie de mafioţi, în care să nu avem voie să scriem despre persoane din media care fac fărădelegi. Am fost sancţionat cu “avertisment”. Indignat, mi-am dat demisia!”

Bineînţeles că ţi-ai dat demisia. Urma să te excludă pentru că nu respectai nişte reguli ale breslei şi nu ţi-ai respectat nici măcar promisiunea de a “consemna punctul de vedere al persoanelor care sunt vizate” Nu ai făcut asta niciodată. Dacă îl sunai măcar, pe Radu Nechita, spre exemplu, ai fi aflat pe ce salariu mic a realizat fiul său reţeaua informatică a RADP, în condiţile în care firmele care au fost contactate sau s-au oferit singure să realizeze şi să întreţină tehnic reţeaua erau la nişte preşuri de câteva ori mai mari.

“Ulterior, s-a demonstrat că am dreptate, Lia Durlan fiind condamnată penal. Iar tu ai ajuns să fi sluga unei condamnate penal (de mai multe ori, iar acum are un dosar de evaziune fiscală, pe care încearcă să-l “aranjeze”, dar vom vedea dacă va reuşi), numai bun să răspunzi la “comenzile” ei de şantaj sau de încasare de bani.”

Condamnată penal este visul tău. Chiar azi însă, vezi să nu te zgârii pe ochi, recursul Administraţiei Finanţelor Publice la sentinţa dată în cazul Liei a fost respins. Sunt convins că o să explici tu cititorilor, aşa fair-play cum eşti, totul.

Ai sărit la gâtul Liei după ce ţi-a tras un şut în fund zburîndu-te de la ziarul ei. Înainte erai numai zâmbete şi plecăciuni mieroase în faţa ei.

Iată comunicatul de presă prin care jurnaliştii te arătau aşa cum eşti, pseudo-jurnalist, şi cu asta pun punct disputei verbale cu unul ca tine datorită faptului că nu vorbim de la acelaşi nivel. Tu eşti un tip de succes, eu sunt tot ce a dat mai rău presa asta româneasc. Dar sunt coşmarul tău…

“Comunicat de presa

Nr. 8 / 25.10.2006

Catre redactia saptamanalului “Obiectiv”

Catre redactia saptamanalului “Ziarul 21 minute”

Catre redactia saptamanalului “15 Minute”

2. În cazul sesizării depuse de doamna Lia Durlan, fost proprietar al ziarului Ziarul 21 din Turda în legătură cu articolele denigratoare la adresa ei şi a familiei publicate de publicaţia “Obiectiv” al cărei director este jurnalistul Gelu Florea Consiliul de Conducere a ajuns la concluzia că acestea nu respectă codul deontologic al Clubului Român de Presă, însuşit de APPC.

Jurnalistul Gelu Florea a recunoscut că a greşit în momentul în care a scris articole care vizează viaţa privată a familiei Durlan şi a promis că nu va mai scrie articole care vizează viaţa privată a familiei Durlan sau a oricărui alt locuitor al oraşului Turda. De asemenea, Gelu Florea a mai spus că va respecta toate normele deontologice, în sensul că în articolele redactate de el va consemna punctul de vedere al persoanelor care sunt vizate.

Consiliul de Conducere a stabilit că jurnalistul putea evita o serie de inexactităţi apărute în articolele scrise de el. În acest sens, dacă ar fi consemnat punctul de vedere al ziaristului Horea Hudrea de la publicaţia “15 minute” sau a conducerii ziarului se putea evita dezinformarea legată de faptul că societatea care editează acest ziar ar avea datorii la stat.

În altă ordine de idei, domnul Indrei Raţiu, prezent în sală, a reclamat un articol în care Gelu Florea afirmă că domnia sa ar candida pentru o funcţie de demnitate locală. Domnul Raţiu a explicat că nu are cetăţenie română şi nu poate candida iar o simplă discuţie telefonică ar fi lămurit problema.

În aceste condiţii, Consiliul de Conducere a decis sancţionarea cu ultim avertisment a jurnalistului Gelu Florea.

La prima încălcare a Codului Deontologic adoptat de APPC, Consiliul de Conducere va decide excluderea jurnalistului Gelu Florea din cadrul APPC.

Consiliul de Conducere al APPC recomandă Ziarului 21 să se abţină să mai publice articole care îl vizează pe jurnalistul Gelu Florea sau oricare altă persoană şi care nu respectă codul deontologic al APPC.”

2 comments

 1. Zamfir says:

  Mă dezamăgeşti, Ionele! Te-am rugat să nu-ţi mai iroseşti energia băgându-l în mă-sa, pardon: în seamă, cu scuzele de rigoare, pe Marele, Inegalabilul, Unicul, Singurul, … În loc să mă asculţi, ai început să căpiez, pardon: să copiezi, cu scuzele de frigare, pe Marele, Inegalabilul, Unicul, Singurul, … Chestia cu medicamentele, cu obsesiile, cu paranoia, îi aparţin atât de mult, încât le ilustrează … prin scrisul său. Tu, vorbeşti ca un drogat.
  1. NU pot fi vecin cu cineva, fără să mă considere Marele, Inegalabilul, Unicul, Singurul, … ca fiind cumpărat?! Sunt vecin cu Bica. Nu mă pronunţ înaintea justiţiei (în lipsa Justiţiei), dar, ne salutăm, discutăm, fără ca eu să devin, automat, pedelist. Decât în mintea Marelui, Inegalabilului, Unicului, Singurului, …
  2. Şti, foarte bine, că a plecat “de bună voie” din asociaţie, ajutat, nu numai de Lia, ci, şi de Indrei, oameni amabili, care s-au plâns şi au dovedit “obiectivitatea deontologică” din scrierile lui.
  3. Pe mine. Marele, Inegalabilul, Unicul, Singurul, … nu mă jigneşte. Pentru că, oricine mă cunoaşte, cu-adevărat, nu bagă în seamă alegaţiile tembelice. Un partid nu finanţează o persoană fizică. Eu nu pot fi găsit beat nu-ştiu-pe-unde pentru că … tu şti cât beau eu. Şi, aşa mai departe. Eu sunt Zamfir. Punct. El este Marele, Inegalabilul, Unicul, Singurul, …
  4. Să nu uităm, când facem prostia să-l băgăm în seamă, că, atunci, la acea memorabilă şedinţă, descrisă de tine, şi-a luat nişte angajamente, în mod public. Ai vreo dovadă că ar fi respectat, măcar, vreunul dintre ele? Nu putem analiza cuvintele unuia … care nu are cuvânt!
  Deci, Ionele, hai, să ne ocupăm de Biserica din Hărcana.

 2. […] Ca să nu ziceţi că m-am limitat la citit – am citit şi ultimele articole de pe blogul Colegului Ionel -, am şi scris. Un comentariu, la ultimul articol de pe acel […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *